maandag 27 mei 2013

De wereld verandert. Deel 10


Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Nieuwe energiebronnen.

Velen zien bewogen toe hoe de planeet nog steeds volop wordt misbruikt voor commerciële doeleinden, hoe langzaamaan de planeet uitgeput raakt en hoe de natuur wordt vernietigd. Tegelijkertijd ziet men steeds vaker dat het klimaat uit balans raakt. Betrof het eerder nog hier en daar een enkele ‘catastrofe’ per jaar, nu wordt men soms wekelijks met natuurcatastrofes geconfronteerd. Steeds meer ziet men vulkaanuitbarstingen, overstromingen, ernstige droogte en langdurige koude periodes afgewisseld met periodes van grote warmte op momenten waarop dit niet normaal is. Records na records worden er verbroken. Tegelijkertijd gaat de mens maar door met ‘commercialisering, met meer produceren en met meer consumeren’. Het houdt allemaal niet op, totdat het ‘spaak’ loopt, wat nu in de crisistijd langzaamaan gebeurt. Het economische systeem werkt niet meer zoals het altijd gewerkt heeft, het systeem dient in al zijn ‘geledingen’ herzien te worden. Velen onderkennen dit en gaan naarstig opzoek naar vernieuwing en naar nieuwe bronnen van energie. Naar ‘energiebronnen’ die niemand schaadt, voldoende aan energie bijdraagt en zelfs bepaalde mogelijkheden vergroot. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat er ‘energiebronnen’ gevonden zullen worden, die de mensheid iets geven zonder dat ze ook maar het geringste kosten en het milieu niet meer schaden. De ontwikkeling vergroot zich naarmate de mogelijkheden om het uit te voeren gemakkelijker zal worden en financieel ook  haalbaar zal zijn. Bovendien moeten de nieuwe technische ontwikkelingen niet tegengewerkt worden door de huidige ‘energieproducenten’, die nagenoeg het monopolie hebben. Maar vooralsnog spitsen de ontwikkelingen zich met name toe op ‘licht en zonne-energie’, maar ook andere vormen van duurzame energie zijn volop in ontwikkeling.  

Zonne-energie.

De zon is voor de Aarde de ‘kosmische’ bron van leven, de belangrijkste bron van energie. Zoals reeds in het oude Egypte de zon werd aanbeden als ‘God, als vader, als krachtgever, als energiebron’, zo is ook de zon voor de mensheid op Aarde de belangrijkste ‘energiebron’ voor al het leven. Over niet al te lange tijd zullen alle aardse grondstoffen om energie te verkrijgen uitgeput zijn, maar tegelijkertijd proberen de producenten wat aan energie over is, nog zeer commercieel te gebruiken en voor veel geld te verkopen. Om deze cirkel te doorbreken worden steeds meer mensen geïnspireerd om tot nieuwe energie te komen. De zon zal die energie leveren op alle mogelijke fronten, zo veel energie dat de Aarde in alle behoeftes wordt voorzien. Een nieuwe vorm van elektriciteit, maar dan op een andere frequentie, zal zijn intrede doen en op een nog eenvoudiger wijze te verkrijgen dan wat men nu kent. Zeker niet door fossiele brandstof, maar zuiver door ‘zonne-energie’. Deze ‘zonne- of lichttechnologie’ zal gebruikmaken van energie, die dus direct afkomstig is van de zon. Ze zal in de nabije toekomst zelfs medisch toegepast kunnen worden en met de voortschrijdende ‘gentechnologie’, zal men onder andere ook ‘vernieuwde’ organen in het lichaam kunnen creëren. Zodat ‘orgaantransplantatie’ op termijn overbodig wordt. In plaats van een orgaan te laten verwijderen of te transplanteren, zullen de organen met  ‘lichttechnologie’ vernieuwd kunnen worden. Hele organen zullen door de nieuwe technologie ‘gegenereerd’ kunnen gaan worden. Hetgeen een enorme stimulans voor de gezondheid van de mensheid zal kunnen betekenen. Het technologische onderzoek is in deze richting al druk aan de gang en zal wellicht over niet al te lange tijd tot resultaten kunnen gaan leiden. Maar los van deze ‘gen-technologische’ ontwikkelingen zullen in de nabije toekomst door ‘lichttechnologie’, mogelijk ook veel bestaande energiebronnen in onbruik kunnen raken. De ‘lichttechnologie’ zal naast de medische toepassing ervan, namelijk ook veel energie kunnen verschaffen op gebieden van de ‘industrie, transport en de verwarming’. Met andere woorden: ‘de zon zal op alle mogelijke fronten energie kunnen verschaffen, zoveel energie dat de Aarde wel eens in alle behoeften kan worden voorzien’.

Maar andere energiebronnen die momenteel ook druk in ontwikkeling zijn, is ‘golfslag- en getijdenenergie’. Landen aan de kust zullen over niet al te lange tijd worden voorzien van energie door golfslag en waar mogelijk van getijdenenergie. Golven bevatten genoeg energie om ruimschoots in de huidige elektriciteitsvraag te kunnen voorzien. De kracht van golven is het sterkst nabij de kustgebieden. Een groot voordeel van golfslagenergie is de geringe ‘landschapsvervuiling’ ervan. Hier en daar wordt er al druk geëxperimenteerd met verschillende technieken, maar het zoute water van de zee tast echter nog te veel materialen aan, bovendien moeten de systemen bestendig zijn tegen op de zee voorkomende zware stormen. Bij getijdenenergie werken soortgelijke principes als bij golfslagenergie, doch hier maakt men meer gebruik van ‘eb en vloed’. Het hoogte verschil tussen hoog en laag water kan op sommige plaatsen ter wereld wel enkele meters zijn, waardoor er op die plaatsen zeer veel energie opgewekt kan worden. Maar getijdenenergie kan voornamelijk toegepast worden in die gebieden waar veel verschil is tussen eb en vloed. Doch al deze technieken zullen zich verder blijven ontwikkelen, waarbij uiteindelijk alle problemen ondervangen zullen worden en over niet al te lange tijd toegepast gaan worden.        

Monopolie op energie.

Veel huizen en zelfs complete woonwijken zijn tegenwoordig al goed geïsoleerd en voorzien van ‘zonnecollectoren’. Deze methoden zullen zich in de woningbouw verder gaan ontwikkelen, waardoor op termijn de techniek ervan meer rendement op zal gaan leveren en de aanschafkosten omlaag zullen gaan. Zodat iedereen hier profijt van zal kunnen hebben. Behalve de genoemde ‘zonne-, golfslag- en getijdenenergie’, zal ook elektriciteit als krachtbron meer in ‘transport, verkeer en vervoer’ toegepast gaan worden, waardoor alles schoner en duurzamer wordt. Met andere woorden, de wereld zal binnen een aantal jaren drastisch gaan veranderen. Daardoor zal het monopolie van de energie producerende landen op fossiele grondstoffen geleidelijk aan gaan verdwijnen, maar de landen die dit nu in handen hebben zullen op een krachtige manier hun monopolie positie proberen uit te spelen. Mogelijk zullen hierdoor grote politieke spanningen gaan ontstaan en kunnen er voedsel en energieproblemen het gevolg daar van zijn. Energieproblemen doordat producerende landen het monopolie dermate beheersen, dat zij mogelijk ‘woekerprijzen’ gaan vragen voor voedsel en grondstoffen, om de mens op die manier nog meer afhankelijk van hun te laten zijn. Dit alles zijn uiteindelijk de ‘krachten’ van de negativiteit, om het voorbijgaande Vissentijdperk zo lang mogelijk van duur te kunnen laten zijn. Maar door omstandigheden zal de mensheid toch gedwongen worden om andere energiebronnen aan te boren, die in grote lijnen al aanwezig zijn en waarmee inmiddels al druk wordt geëxperimenteerd. De zon speelt hierin een centrale rol als bron van energie. Zodoende zal de zon hierin worden herontdekt en in zekere zin aanbeden worden, maar dan niet meer zoals vroeger vanuit een religieus standpunt. De mens zal uiteindelijk tot inzicht komen, dat hij niemand mag schaden opdat hij daardoor zelf geschaad kan worden.  


Inspiratie: Par Lanto. Het Internet.   

 

vrijdag 24 mei 2013

De wereld verandert. Deel 9


Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Openheid en waarheid.

Steeds meer komen er tegenwoordig zaken aan het licht, die het daglicht niet kunnen verdragen: ‘onbetrouwbaarheid in het openbaarbestuur zowel landelijk als op lokaal niveau, belastingfraude, fraude in de zorgverzekering, fraude in de voedselindustrie en al wat dies meer zij’. Een en ander lijkt soms een topje van de ‘ijsberg’, hoe gaat dit verder en is het einde nog niet in zicht? Vanuit esoterisch gezichtspunt is dit echter het begin van een periode van ‘openheid en van waarheid’. Reeds geruime tijd geleden is reeds voorspeld, dat in de huidige tijd heel veel aan het licht zal komen dat niet door de ‘beugel’ kan. In de politiek, politieke leiders, in het financiële stelsel, maatschappelijke instanties, in de zorg, het bedrijfsleven en in religieuze instituten, alles wat niet eerlijk en rechtvaardig is komt aan het licht. Het helpt niet om ‘klokkenluiders’ weg te zetten of te ontslaan, het kwaad is al geschied. Door een en ander te ontkennen of te vergoelijken zal het degenen die niet eerlijk zijn nog meer in een ‘kwaad daglicht’ stellen. Dit alles is slechts een begin, velen hebben ‘kennis’ en brengen dit naar buiten. Vanzelfsprekend kan het oude systeem dat op zijn laatste benen loopt, veel gaan ontkennen en recht proberen te praten wat krom is. Tegelijkertijd ziet men dat men niets meer kan verbergen, dat alles wat men heeft wil verbergen ‘openbaar’ wordt gemaakt. De hele wereld, zelfs de gehele mensheid wordt gedwongen om langzaamaan eerlijk te worden, oprecht en zuiver en niets meer mag verbergen, omdat men eenvoudig niets meer kan verbergen. Alles wordt openbaar en in die zin is er in het ‘licht van Aquarius’ een kosmische wetmatigheid ingetreden. Een en ander is duidelijk de ‘energetische’ invloed van het tijdperk dat komende is, die men in alles waar kan nemen. Alles dat het daglicht niet kan verdragen komt geleidelijk aan het licht. Het is de energie van Aquarius die tot openheid en waarheid dwingt. De tijd van communicatie en van vrijheid is aangebroken, niets kan nog worden achtergehouden. Dit alles is juist de bedoeling, zodat de mensheid gaat inzien en gaat begrijpen, dat er krachten werken die niet van de Aarde zijn maar van de Kosmos.

Kosmische krachten.

De kosmische krachten van Aquarius weerspiegelen zich in de komende tijd, reflecteren zich krachtig in de mensheid en degenen die dit zien, begrijpen dat dit niet van de mensheid zelf kan zijn, maar dat dit invloeden zijn vanuit de Kosmos. Het is de bedoeling dat men met vreugde mag schouwen naar alles wat zich tegenwoordig openbaart, dat alles wat al eerder ‘voorspeld’ is nu bewaarheid wordt. Dat men het mooie mag inzien van de grote ‘verandering’, de transformatie op Aarde en dat alles uiteindelijk groeit naar een nieuwe vorm van democratie en vaak nog meer dan dat. Vrij van remmingen, taboes of beperkingen, van kennis over ‘karma, reïncarnatie en van spiritualiteit in het algemeen’, welke kennis langzamerhand vaker als ‘waarheid’ wordt geaccepteerd, niet als een vorm van religie maar als een vorm van levensbeschouwing die door steeds meer mensen als juist wordt gezien. De wereld verandert in een sneltreinvaart: ‘China, Rusland en mogelijk andere Aziatische landen, zullen nieuwe economische grootmachten worden. Zij zullen evenwel geen macht uit gaan oefenen in de zin van ‘overheersing of kolonisatie’, maar meer in de zin van ‘vriendschap, van handel en het meer gaan delen met elkander’. Van de oude kennis van China, de oude ‘Tao’ (oude Chinese levenswijze en levenskunst), zal met name de oude ‘energie’ die daaruit voort gekomen is, over de wereld gaan in een nieuwe vorm waarin velen zich zal kunnen vinden. Veel religies zullen daardoor geleidelijk in gaan zien dat zij niet altijd de juiste leer hebben verkondigd en dat er geen ‘straffende en oordelende’ God bestaat, maar dat hun leer henzelf in ernstige mate heeft beperkt. En dat er geen God als op een mens gelijkend persoon bestaat, hoe groot men hem ook voor wil stellen. Langzamerhand zal men dan ook in gaan zien dat Engelen ‘krachten’ zijn die vanuit een goddelijke ‘energie’ werkzaam zijn en dat de kracht die men God noemt overal in alles aanwezig is. En dat juist de mens die zich door begrip en kennis verheft, zelf leven na leven evolueert naar een hogere vorm van bewustzijn. Een bewustzijn dat uiteindelijk toe zal groeien naar de hoogste vorm van bewustzijn die men zich maar voor kan stellen. Dit alles ligt besloten in de krachten van het komende tijdperk dat inmiddels al uitgebreid gaande is.  

 Vrijheid en onafhankelijkheid.

In de energie van het langzaam voorbijgaande Vissentijdperk heerst er overal in de wereld nog ‘macht, begeerte en hebzucht’. Iets wat ieder mens eigen is, de één wat meer dan de ander. Men leeft in een wereld die op gang gebracht is door consumenten en door producenten. Mensen die producten maken, die leveren en de consument die gebruikt. Ze houden elkaar allemaal in stand en alle belanghebbenden, zoals regeringen en politieke partijen ondersteunen dit doel. En zo is de mens ongewild tot ‘slaaf’ geworden van hebzucht en materie, zowel de producenten als de consumenten. De wederzijdse afhankelijkheden zijn enorm. Veel mensen doorschouwen dit ‘spel’ niet en zitten gevangen in een eeuwig draaiend rad, waar ze niet meer uit kunnen komen. De weinigen die zich dit bewust zijn, trachten uit dit ‘rad’ van afhankelijkheden te komen en zetten daardoor een eerste stap naar bewustwording. Zij proberen de afhankelijkheden te minimaliseren, minder consument te zijn en minder te beantwoorden aan de ‘lokroep’ van de producent. Zij weten zichzelf daardoor beter te bedruipen en onafhankelijk te zijn. Wanneer men minder afhankelijk is, kan men ook minder verliezen en kan men ook minder worden af genomen. Voor iedere bewuste beslissing is men zelf verantwoordelijk en iedere stap die men zet, zet men dan ook bewust. Naarmate men meer in deze ‘vrijheid van zelfbeschikking’ staat, gaat men zich krachtiger voelen en meer verbonden met het ‘Licht’ en met de vrijheid die daar het gevolg van is. Telkens als men een stap zet in deze richting, zal men merken dat de ‘antikracht’, de krachten van de commercie, de mens probeert terug te krijgen in ‘afhankelijkheden’ en het zelfs moeilijk maakt om de gewonnen ‘vrijheid van zelfbeschikking’ te behouden. Het zijn de instituties en instanties die de mens graag willen ‘ketenen’, of die via allerlei trucs de mens zo lang mogelijk in hun greep willen houden. Maar naarmate de ‘bewustwording’ groeit, men het ‘spel’ meer doorziet, merkt men ook dat men vaker instaat zal zijn te ‘doorschouwen’ en op de eigen intuïtie te vertrouwen, zodat men aan al deze ‘gevaren’ het hoofd kan bieden. Zoals eerder gesteld zijn de krachten Aquarius, de krachten van ‘intuïtie, van weten, van kennis en inzicht, van zelfbeschikking, van vrijheid en van zelfverantwoordelijkheid’. Door de energie van de nieuwe tijd zal geleidelijk aan de invloed van de ‘commercie’ af gaan nemen, waardoor men meer op zichzelf wordt teruggeworpen en blijft er niets anders over dan het meer zelf te gaan doen, het beter te doen en het beter te maken vanuit de eigen keuze en vanuit het eigen ‘bewustzijnsproces’. Dit is uiteindelijk de weg die men geleidelijk aan op zal gaan en de toekomst zal bepalen.    



Inspiratie: Par Lanto. Het internet.

   

 

woensdag 22 mei 2013

De wereld verandert. Deel 8


Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Te existeren zonder te schaden.

In veel voorgaande verhalen is al eens verwezen naar de destijds uiterst hoge beschaving van het verloren gegane continent Atlantis. Een beschaving die in verschillende fases aanzienlijk langer heeft geduurd dan al die duizenden jaren die uiteindelijk aan onze huidige beschaving is vooraf gegaan. Volgens ‘esoterische’ opvattingen is ongeveer vijf en twintigduizend jaar geleden het laatste deel van het continent Atlantis ten ondergegaan. Hetgeen zowel in kosmische als in geologische tijd nog slechts kortgeleden is geweest. Waardoor wij in de huidige tijd de naweeën daarvan nog steeds ervaren door ‘aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, aardverschuivingen en door orkanen in Zuid- en Noord Amerika’. Het Amerikaanse continent dat zich later heeft gevormd op de wijze zoals men het tegenwoordig  kent, is ‘esoterisch’ beschouwd nog een jong land dat in alles nog in harmonie wil komen met het geheel. De zondvloed, zoals die in de heilige geschriften wordt beschreven, verhaalt in feite over de ondergang van Atlantis. Veel dier- en mensensoorten die toen leefden zijn door de ondergang van Atlantis uitgestorven. De huidige wetenschap heeft hiervan wel al kennis, maar dateert de ouderdom van een en ander nog niet op de goede manier, omdat daarvoor de huidige kennis toch nog enigszins te kort schiet. In het komende Aquariustijdperk zal geleidelijk aan een deel van het immense continent uit de Atlantische Oceaan gaan ‘herrijzen’, waarbij het zeker niet uitgesloten wordt dat de geografische structuur met wegen, steden en dorpen daardoor ook zichtbaar komt. Ofschoon dat waarschijnlijk in fragmenten zal gebeuren omdat nog veel door de zeebodem bedekt zal zijn.  Van de huidige continenten zullen door de ‘herrijzenis’ gedeelten in mindere mate gaan verdwijnen, maar het totale landoppervlak zal daardoor wel enigszins iets toe gaan nemen. Doch om terug te gaan naar de toenmalige beschaving van Atlantis: ‘de kennis en ontwikkeling hiervan is destijds ontstaan in een tijd waarin de mens nog meer in harmonie was met zichzelf, met de natuur en met elkaar’. Een tijd waarin men nog in balans was, nog beter om kon gaan met de krachten en de energie van de Kosmos en waarbij men instaat was de ‘zwaartekracht’ op te heffen en materie te materialiseren en te dematerialiseren. Het was een tijd dat de mens nog het bewustzijn had dat alles uit energiefrequentie bestaat en deze frequentie gehoorzaamt aan de geest van de mens, indien dat op de juiste manier wordt toegepast. Men besefte dat aan alles ‘energie’ ten grondslag ligt en ook uit energie bestaat en dat in essentie alles met elkaar een Eenheid vormt. De mensheid had de kennis dat aan de oorsprong van alles een 'Kosmisch  Bewustzijn' ten grondslag ligt, zowel aan de Aarde zelf als aan alles in het Universum. Dat alles 'Een' is en alles frequentie heeft en men de 'Eenheid' van frequentie kon gebruiken om elkaar hiermee te dienen. Om zelf de Aarde te dienen, te existeren op de Aarde zonder de planeet te schaden en zelfs in staat was iets aan de planeet  toe te voegen, in plaats van te nemen.

De boodschap voor de mensheid.

De totale harmonie met 'alles wat er is' zonder te schaden. Deze boodschap geldt voor de mensheid van tegenwoordig, nu de Aarde bevolkt wordt door miljarden mensen, miljarden geesten, krachten en energieën waarvan men het bestaan niet kent, maar die toch aanwezig zijn in onze wereld. Om in zijn geheel een Aarde te vormen, waar de mensheid kan leven zonder de Aarde te schaden en zelfs iets toe kan voegen in plaats van altijd maar te willen nemen. In dat bewustzijn zal de mensheid in het komende tijdperk moeten groeien en zal de mensheid uiteindelijk ook komen, stap voor stap. Juist om de oude krachten uit deze lagen te kunnen begrijpen, wordt een en ander in de huidige tijd geopenbaard. Er zal een tijd komen dat de mensheid is staat is te materialiseren en te dematerialiseren, maar wel in een tijd dat de mensheid hiermee om kan gaan, zonder te schaden en zonder elkaar te schaden. Men zal zien dat in een relatief snel tempo de invloeden van het voorbijgaande tijdperk af zal nemen. En dat het Aquariustijdperk zich navenant meer zal laten gelden als een tijdperk van ‘verlichting, van inzicht en van bewustzijn’. De duizenden ‘lichtkinderen’ die momenteel wereldwijd incarneren, zullen het ‘licht en bewustzijn’ van Aquarius op de wereld laten toenemen. Zij verspreiden het ‘Licht’ en het bewustzijn enkel en alleen al door hun aanwezigheid. Zij kennen onbewust de kracht van 'Eenheid' en dat niets los van elkaar is, zonder dit te misbruiken, eenvoudig door dit met hun aanwezigheid te tonen en te laten blijken. Dit ‘bewustzijn’ zal zich snel en krachtig gaan verspreiden. In Atlantische tijden werden de energieën van ‘licht en bewustzijn’ al tot uitdrukking gebracht in een symboliek van ‘hexagrammen’ (gelijk aan de salomonszegel). In onze huidige tijd kwam dit symbool al in China voor en veel later in de I Tjing en in de vorm van de Davidsster. Het ‘hexagram’ is een uiting van deze frequentie en laat zien dat er een oerkracht is in een systeem, want de Kosmos is geen chaos, de natuur en de  Aarde zijn een systeem en zijn juist uit ‘systematiek’ voortgekomen. Alles is een logisch geheel en nooit echt gecompliceerd, ook al lijkt het gecompliceerd. De mens verbaast zich erover via microscopen de ‘microkosmos’ waar te nemen en te zien dat alles uit leven en uit frequenties bestaat en dat in wezen niets hiervan is uitgesloten.

Polarisatie.

De mens zal op termijn gaan inzien dat in essentie alles een systeem van ‘polarisatie’ is op Aarde, dat alles is gepolariseerd, dat alles informatie draagt en dat alles in een bepaalt ‘systeem’ is gegoten. Het leven op Aarde is in alle vormen in wezen een ‘geestelijk en spiritueel’ leven dat zich manifesteert en nader tot uitdrukking komt in de stof. De mens die de stof voorop stelt en twijfelt aan het geestelijke aspect hiervan, die dwaalt in wezen en is nog zoekende. Ook dat wordt steeds meer zichtbaar, dat het ‘geestelijke’ leven in alles is en ‘onuitwisbaar’ is. Alles wat is en zichtbaar is, is in wezen geestelijk leven, is energiefrequentie en een systeem op kosmische grondslag.   



Inspiratie: Par Lanto. Het internet.       

 

dinsdag 21 mei 2013

De wereld verandert. Deel 7

  
Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

De mens transformeert.

Ooit is de schepping tot stand gekomen door een groep ‘Machtige Wezens’, die alle aspecten en kwaliteiten van de Goddelijke Albron* vertegenwoordigen. Deze hoge en zeer ‘Machtige Wezens’, waaronder in eerste instantie de Aartsengelen, functioneren als ‘handen en voeten’ van de Albron en zijn degenen die het ‘evolutieproces’ beheersen. Zoals in meerdere heilige geschriften vermeld staat: ‘de mens is naar Zijn evenbeeld geschapen’, is ook de mens naar het evenbeeld van deze Engelen geschapen en naar de engelen gelijk. Deze groep ‘Machtige Wezens’ vertegenwoordigen een ‘Geestelijke Hiërarchie’ die schept en transformeert, daarbij geholpen door de opeenvolgende tijdperken waarin verschillende dimensies van ‘kennis en inzicht’ worden bereikt. Deze ‘kennis en inzicht’ heeft de mensheid als groep nodig tot transformatie. In elk tijdperk heerst er weer een andere vorm van ‘energie’ en transformeert de mensheid telkens weer naar een ander, doorgaans hoger niveau van ‘bewustzijn’. In elk tijdperk creëert de mens naar vermogen, schept maar ook experimenteert, soms op doodlopende wegen maar soms ook op weg naar een vorm van ‘verlichting’. Een en ander is inherent aan het ‘mens-zijn’, niets is daar goed of slecht aan. Het is de weg die de mensheid gaat en die zo uiteindelijk tot transformatie leidt, tot iets goeds waardoor de mensheid van ‘morgen’ weer verder kan. Zo creatief als de mens kan zijn, zal de mens vroeg of laat ook weer een weg weten te vinden om te ‘dematerialiseren’, om de materie naar eigen wens en inzicht te gebruiken (welk soort processen er momenteel technisch en digitaal al in ontwikkeling zijn). Zelfs materie op te lossen en weer te laten manifesteren op andere plaatsen, zoals dat ooit in Atlantische tijden eveneens mogelijk en zeer gebruikelijk was. De mensheid zal in het komende en de daarop volgende tijdperken een toekomst tegemoet gaan, waarin geestelijke aspecten uiteindelijk veel belangrijker worden dan materiële aspecten. Een toekomstig leven op Aarde, waarbij het fysieke lichaam geleidelijk aan een andere waarde krijgt, het lichaam geleidelijk aan ten gunste verandert en waarbij het voedsel een andere samenstelling en betekenis krijgt. Ook zullen er in de toekomst processen op gang worden gebracht, waarbij de mens bewust en op elk willekeurig moment kan kiezen om af en toe ook eens uit het fysieke lichaam te zijn. Uittredingen, die nu ook plaatsvinden maar dan hoofdzakelijk in diepe slaap. Men kan dan het lichaam om diverse redenen even laten voor wat het is, even laten pauzeren en even extra energie op te laten doen. Dit alles zal in de toekomst ooit mogelijk worden, mede door de experimentele kracht die de mens van nature heeft.

Fases van immateriële ontwikkeling.

Zo ontwikkelt de mens zich in verschillende ‘inwijdingsstappen’ en de inwijding die de mensheid nu meemaakt is er een van zeer groot belang. Een inwijdingsfase in de ontwikkeling van de mensheid, die men voor de ‘industriële’ revolutie van de negentiende eeuw nooit voor mogelijk had kunnen houden. Zelfs in hun aller stoutste dromen nog nooit voor mogelijk had kunnen houden. En wat is dan slechts die honderdvijftig jaar in kosmische betekenis? Maar juist door al deze ontwikkelingen is de mensheid nog nooit in de geschiedenis zo geconfronteerd geweest met tegenkrachten, als die zich momenteel voordoen. Tegenkrachten van ‘machten’ die vasthouden aan commercie, aan materie, aan exploitatie van ‘mens en dier’ en van exploitatie van de Aarde en al zijn grondstoffen. Tegelijkertijd is er een grote groep mensen die dit alles verafschuwt en inziet hoe de groep van ‘machten’, die vasthouden aan het oude ‘verstart en stilstaat’ in ontwikkeling en in feite teruggaat in ontwikkeling. Zo verandert de Aarde zich in een enorme transformatie en ook dit zijn de experimenten van de mensheid. Maar vanzelfsprekend heeft bij dit geheel de mens zelf alle ‘wijsheid’ in pacht. Alle kennis, alle oplossingen en alle antwoorden zijn kleine aspecten van de zaak om het ‘geheel’ te kunnen begrijpen, het zijn allemaal fases in de ontwikkeling van de mensheid. Zo staat zowel een ieder als de mensheid in het geheel voor een geestelijke inwijding, een ‘inwijding’ bedoeld door in het ‘licht’ van Aquarius tot ‘bewustzijnsverhoging’ te kunnen komen. Doch het is zeker niet zo dat de hele mensheid tegelijkertijd deze stap zal doen in het nieuwe tijdperk. Het nieuwe tijdperk is qua energie al een paar eeuwen gaande, maar de mensheid moet het nog aangaan. Sommigen zijn al ver op dit pad, anderen doen het in kleine stapjes en velen ‘verstillen en verstarren’ bij het voelen van de nieuwe energie, die geleidelijk aan steeds meer in kracht toe zal nemen. Zij verstarren en grijpen zich vast aan datgene wat ze hadden en hebben, om daarin hun zekerheid te zoeken uit angst voor al het ‘nieuwe en in hun ogen ongrijpbare’ dat zij niet kunnen doorgronden. En toch zullen zij langzamerhand ook tot de conclusie moeten komen, dat alles niet bij het oude kan blijven, dat oude systemen van economische belangen en belangenverstrengelingen elkaar niet meer kunnen dienen. Dit omdat zij in de meeste gevallen gebaseerd zijn op ‘hebzucht en macht’.    

Vasthouden aan het oude.

Velen zien dat het oude systeem van ‘machthebbers’ geleidelijk aan instort, dat er vele krachten zijn die koste wat kost aan de oude systemen vast willen blijven houden. Nog steeds zijn de krachten van het voorbijgaande Vissentijdperk nog duidelijk voelbaar, nog steeds zijn deze krachten machtig en groot en nog steeds delen deze krachten de lakens uit. Maar tegenover al deze macht en kracht, voor het krampachtig vastgrijpen aan al het oude, staat een nieuwe kracht die hoort bij vrijheid, individualiteit, saamhorigheid en zelfbeschikking. Deze krachten nemen toe, eenvoudig omdat ze door de Kosmos worden aangestuurd. Ieder die zich opent vanuit het hart ontvangt deze kracht. Vanzelfsprekend zijn al de gebeurtenissen die de mensheid voortdurend overkomt zwaar en moeilijk. De kracht van het oude Vissentijdperk wil zich laten gelden en vasthouden aan het oude systeem en tegelijkertijd begrijpen velen dat dit niet kan, maar men wil af blijven dwingen wat op termijn niet in stand kan worden gehouden. De mens die in angst gaat verkeren dat alles anders verloren gaat, de mens die door angst wordt beheerst, zal een angstgolf naar zich toe kunnen trekken. Maar de mens die vertrouwt en zich opent voor intuïtie en inspiratie zal zien dat hij de moeilijke tijden doorstaat, omdat hij zich verbindt aan het goede en zal hij daardoor ook staande blijven hoe zwaar het ook mogen zijn.  



Zie voor de schepping tevens het verhaal: 'Wat houdt God of de Albron precies in?


Inspiratie: Par Lanto. Het internet.

 

 

maandag 20 mei 2013

De wereld verandert. Deel 6


 Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Geleidelijk aan op weg omhoog.

Zoals eerder gesteld was de angst voor een zogenaamde ‘einde van de wereld in 2012’ volledig onterecht en was dit niet meer dan een dwaling. De wereld verging niet en zal ook in de toekomst niet vergaan, dit ligt niet in de lijn van het ‘Kosmisch plan’ dat aan de planeet ten grondslag ligt. Hooguit zou de mensheid zichzelf kunnen vernietigen, maar ook dat zal uiteindelijk niet gaan gebeuren. Zo als men ziet draait de wereld gewoon door zoals men gewend is. Maar de energie van de Aarde, het magnetisch veld is wel enigszins veranderd. De aardmagnetische ‘kogel’ precies in het midden van onze planeet heeft zijn koers wel een fractie veranderd. De magnetische ‘spoel’ die de Aarde in wezen is en waarin de schil, die uit vele lagen bestaat en om de kern heen draait, heeft een andere draaisnelheid gekregen. De Aarde functioneert als een soort generator. De draaiende en gelaagde delen ervan werken los van elkaar op verschillende snelheden en wekken energie op. Deze vorm van ‘kernreactie’ is aan het veranderen. Dit veroorzaakt andere energieën en de Aarde trekt mede daardoor andere energieën (Solaire krachten) aan vanuit de Kosmos, maar de Aarde zal blijven draaien en zal nooit stilstaan, nu niet en ook in de toekomst niet. Wel zal de Aarde, wanneer de planeet volgens het ‘Kosmisch plan’ uiteindelijk zijn functie gaat verliezen, ooit eens opgaan in de ‘fijnstoffelijke’ wereld, maar dat zal in tijd nog vele miljarden jaren duren. In die zin is de Aarde nog lang niet toe aan zijn volledige ‘transformatie’ en de mensheid al helemaal niet. Het daadwerkelijke einde van de wereld heeft namelijk te maken met ‘functieverlies van de Aarde, met het einde van de mensheid en met het einde van de menselijke evolutie op Aarde’.  De mensheid denkt in al zijn hoogmoed, dat zij reeds ver ontwikkeld en misschien al ‘uitontwikkeld’ is en dat zij al een super beschaving vertegenwoordigt, maar in werkelijkheid is de mensheid nog maar net op weg in zijn evolutie omhoog. De donkere middeleeuwen zijn voor de mens nog maar een fractie van tijd geleden, ten opzichte van de kosmische tijd. De mensheid is in zijn algemeenheid nog lang niet op het niveau waarop het ‘geestelijk’ ooit zou moeten zijn, wanneer de mens echt aan het einde van zijn evolutie zou verkeren. En de Aarde daardoor zijn functie als ‘woon- en verblijfplaats’ voor de mensheid zou verliezen, waarna de Aarde daadwerkelijk op zou kunnen gaan in een toestand van ‘fijn stoffelijkheid’. De mensheid is in zijn algemeen nog steeds te ‘grofstoffelijk’ ingesteld, waardoor de mens onder andere nog steeds op een barbaarse manier omgaat met de dieren, met een groot deel van de schepping, met de natuur en met elkander.
 
De mensheid nog volop in ontwikkeling.

Het kwaad dat op de Aarde wordt aangericht door kwade krachten, slechte geesten en slechte mensen is nog steeds ontstellend groot. Macht en begeerte, haat en afgunst zit in de mensheid nog diep verankerd. Hoe kan de mens zich voorstellen dat men nu al op zou kunnen gaan in een ‘fijnstoffelijke’ sfeer, terwijl amper tien procent van de totale mensheid op Aarde enige vorm van hoger ‘geestelijke’ energie aan zou kunnen?. Nee, de mensheid is nog volop in ontwikkeling en gaat nu pas ‘geestelijk’ gezien over de drempel naar een vierde niveau van ‘hoger bewustzijn’, gelieerd aan de vierde kosmische dimensie. Wat zij langzamerhand ervaart als ‘intuïtieve kennis en weten’, als telepathische mogelijkheden van het Aquariustijdperk en  als een contact met de geestelijke wereld waarmee zij kan spreken, terwijl zij zich in het algemeen nog weinig voor kan stellen dat al deze dingen daadwerkelijk mogelijk zijn. Het is allemaal slechts nog een begin. De Aarde is nog lang niet aan volledige ‘transformatie’ toe en zeker nog niet aan het einde van zijn ‘planetaire evolutie’. De eerste stap naar het Aquariustijdperk is slechts het begin van een meer ‘geestelijke’ evolutie in het evolutieproces van de mensheid. Dat is uiteindelijk waar de mensheid nu staat in zijn evolutie op Aarde. Natuurlijk is al het ‘Licht’ dat inmiddels op Aarde is ontstaan en zich dagelijks verder verspreidt, al deze ‘transformatie’, reeds mede te danken aan de vele groeperingen, die wereldwijd de geestelijke aspecten en de ethische ‘normen en waarden’ hoog in het vaandel hebben staan. Die het ‘Licht’ inmiddels al veel hebben kunnen verspreiden in de wereld van de duisternis. Maar niettemin heeft de mensheid kosmisch gezien de duistere middeleeuwen nog maar pas verlaten, nog maar pas de energie verlaten van ‘oog om oog en van tand om tand’ en dan nog niet eens helemaal. Slechts een relatief kleine groepering ten opzichte van de hele mensheid begrijpt dit volledig en is actief in het verspreiden van het ‘Licht’. In deze kleine ‘opening’ begeven velen zich, voordat de Aarde in een verdere transformatie op weg zal kunnen gaan in de richting van een vijfde geestelijk ‘bewustzijnsniveau’, op een verder gelegen punt in het komende Aquariustijdperk.       

De vierde en de vijfde kosmische dimensie.

Zoals in het bovenstaande vermeld, gaat de mensheid geestelijk gezien nu pas over de drempel naar een vierde niveau van ‘hoger bewustzijn’, gelieerd aan de vierde kosmische dimensie. Maar wat zijn de ‘vierde en de vijfde’ kosmische dimensies ook al weer en hoe verhoudt zich dit met het komende tijdperk van Aquarius?.* In het kort gesteld zijn de vierde en de vijfde kosmische dimensies als volgt te omschrijven. De vierde kosmische dimensie, die als ‘astraal licht’ te omschrijven is, omvat alle stadia van de fysieke driedimensionale wereld en bestaan alle fysieke vormen in een eerdere vorm reeds in de ‘astrale’ dimensie. Het ‘astrale licht’ is in essentie de ‘opslagplaats’ van alle energieën van de Kosmos op hun weg omlaag, om zich vanuit het hoogste ‘Licht’ uiteindelijk te kunnen manifesteren op de veel lager gelegen stoffelijke gebieden in de wereld waarin wij leven. Anderzijds is het ‘astrale licht’ ook de vergaarplaats van alles wat het stoffelijk gebied verlaat op zijn weg weer omhoog. De vijfde kosmische dimensie, die als ‘mentaal’ bekend staat, kan beschouwd worden als een geometrisch geordende ‘energiematrix’, die alle basispatronen van alle levensvormen die er op Aarde zijn reeds als grondbeginsel in zich draagt. Of beter gezegd, een dimensie waarin alle ‘blauwdrukken’ voor alle vormmanifestaties reeds in beginsel al geschapen zijn. In deze vijfde kosmische dimensie worden dus de zich hieronder bevindende vierdimensionale omstandigheden geschapen, waarin de vormen van de fysieke wereld zich verder kunnen ontwikkelen. Dit voordat deze vormen zich uiteindelijk ‘kristalliseren’ en zich manifesteren in de fysieke wereld waarin wij leven. Deze dimensie wordt omschreven als een veelheid van alle ‘fysieke en astrale’ gebeurtenissen in ‘tijd’ bij elkaar en omvat al datgene wat in ‘tijd en ruimte’ tot stand gebracht is en zou kunnen worden. Maar terugkomend op het feit dat de mensheid nu pas over de drempel stapt naar het vierde niveau van ‘hoger bewustzijn’, gelieerd aan de vierde kosmische dimensie wil zeggen, dat er in elke opeenvolgende dimensie steeds weer meer geestelijke ‘groei’ bereikt wordt. Geestelijke groei waardoor de volgende dimensie wordt geactiveerd. Zodat uiteindelijk de vijfde kosmische dimensie alles samenvoegt van wat er aan groei in eerdere dimensies is bereikt. De vijfde kosmische dimensie die dus alles ‘overkoepelt’ en alles omsluit, is de omsloten kracht van het geheel. De totaliteit waarin zich het ‘Alles wat is’ zich ontspruit.
 
Op weg naar verdere vervolmaking.

De mensheid zal in de energie van Aquarius langzaam op weg gaan naar de vijfde kosmische dimensie en wordt indien alles verloopt zoals het zou moeten verlopen, op een verder gelegen punt in het komende Aquariustijdperk, weer het ‘goddelijke’ wezen dat de mens oorspronkelijk was bij aanvang van het Atlantische tijdperk. Een goddelijk wezen dat uiteindelijk in de verre toekomst, totaal in evenwicht en harmonie, transparant en zuiver, al scheppend zich op Aarde zal manifesteren. In het komende tijdperk zal geleidelijk aan de mens weer meer tot zichzelf komen, meer in evenwicht tussen ‘ratio en emotie’. De mens wordt in de komende millennia geleidelijk aan weer het  geïnspireerde wezen dat vanuit intuïtie en gevoel, een meer ‘goddelijk’ wezen wordt, dat vanuit het hoger geestelijk bewustzijn niet of nauwelijks meer instaat zal zijn enig kwaad te doen. Uiteindelijk in evenwicht en in harmonie zal zijn tussen het ‘denken en het voelen’ en constant geïnspireerd zal zijn door zijn of haar intuïtie. De mens zal aan het einde van het komende tijdperk een heel ander wezen zijn, dan dat men de afgelopen eeuwen heeft gekend. Niet meer de mens van ‘bloedvergieten, van oorlog en van strijd, niet meer de mens van hebzucht, begeert of wraak’. Maar de mens van ‘liefde, begrip en van barmhartigheid’, zoals in vele heilige geschriften is voorgezegd voor de nieuwe tijd. De nieuwe tijd waar men al mee bezig is en reeds de eerste ‘stappen’ heeft gezet. De komende duizenden jaren zal de mensheid komen tot een totaliteit van de vijfde kosmische dimensie. Van een totaliteit in ‘groei, harmonie en evenwicht’. Vanzelfsprekend is nu de tendens, dat de oude krachten van het aflopende Vissentijdperk de mensheid nog in zijn greep willen houden, de tijd terug willen zetten naar vijftig jaar geleden en in feite in ‘angst’ willen vastgrijpen aan de materie. De ‘heersers’ van de materie, die het nu nog voor het zeggen hebben in de wereld, die zich in feite de ‘goden’ van de materie voelen, voelen zich de baas over de mensheid omdat zij de materie aanbidt. Juist dat wordt de min of meer ‘verlichte’ mens in het ‘Licht’ van Aquarius duidelijk gemaakt om de geestelijke kennis door te geven, die hoort bij de ontwikkeling van het spirituele wezen in het komende tijdperk, om uiteindelijk te komen tot ‘kosmisch bewustzijn’ in harmonie met de Aarde en met al wat er op Aarde is.         

 
·         Zie hiervoor het verhaal over de ‘zeven kosmische dimensies’.


Inspiratie: Par Lanto. Het internet.

                                                                                          

 

vrijdag 17 mei 2013

De wereld verandert. Deel 5

Wat voorafging.
  
Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Energieën van Aquarius.

Zoals zo vaak gesteld is alles wat er op de wereld gebeurt een transformatie en een verandering in de wereld der vormen waarin men op Aarde leeft. In deze tijd van grote scheiding en deling, existeren er nog krachtige energetische velden van reeds lang vervlogen tijden,  die qua frequentie eindelijk op  kunnen gaan in de energetische velden van het komende tijdperk, waardoor alles in een versneld tempo lijkt te veranderen.  Alles stroomt, niets blijft hetzelfde en velen menen dat het verleden zich herhaalt, maar het herhaalt zich slechts op soortgelijke wijze. Het zijn in essentie veel energieën die gelijken op de energieën van eerdere gebeurtenissen. Het zijn echter veranderingen op een ‘hoger geestelijker niveau’, waardoor er bij de mensheid weer een iets hoger niveau van ‘inwijding en inzicht’ wordt verkregen. Oude en nieuwe energieën stoten op elkaar en brengen ‘transformatie’. Het oude wil logischerwijs vasthouden aan het oude en bedient zich van alles om het oude systeem van controle, van begrenzing en afgrenzing vast te houden en zelfs kracht bij te zetten. Dit doet zich voor op alle gebieden, in het financiële stelsel, maar ook in het onderwijs, de zorg en vele andere maatschappelijke sectoren. Men gebruikt alle mogelijke manieren om de mensheid in het oude systeem vast te houden, het systeem van controle in het algemeen, controle van de mensheid en controle van alles van wat de mens tot op heden heeft voortgebracht. Maar het zal uiteindelijk niet lukken, de energieën van Aquarius staan juist ver boven al deze vormen van controle en systeemachtig denken. De energieën van Aquarius staan zoals eerder vermeld, voor ‘intuïtie, voor innerlijk weten en voorzienigheid, voor uittredingen, voor alternatieve genezing en voor spiritualiteit in het algemeen’. Dit zijn in alle opzichten juist de niveaus waarmee het oude tijdperk niets van doen heeft en maakt dat het oude tijdperk vasthoudt aan het verleden. In feite ontwikkelt de mensheid zich snel verder in spirituele kennis en wetenschap. Het is naar het idee van veel mensen slechts een klein percentage dat zich bezighoudt met ‘bewustzijnsprocessen en inzichten’, maar het ‘Licht en het inzicht’ van dat relatief kleine percentage groeit echter buitengewoon snel. Indien men terugkijkt naar het verleden dan ziet men, dat het kleine ‘lichtpuntje’ is uitgegroeid tot vele lichten en dat al deze lichten de Aarde op veel plaatsen beginnen te verlichten. En de lichten de mensheid in feite op verscheidene plekken al aan het ‘bewustmaken’ zijn en kennis op gang aan het brengen is.  

Kleine stapjes in de vooruitgang.

Veel mensen verwachten in de huidige tijd een ‘volkomenheid en zuiverheid’ vanuit het allerhoogste niveau, terwijl de mensheid eigenlijk nog maar pas is begonnen haar eerste kleine stapjes te zetten naar het nieuwe tijdperk en zelfs nog niet eens in het nieuwe tijdperk, maar slechts naar het nieuwe tijdperk. Het zijn kleine stapjes van inwijding en van spiritualiteit, tevens kleine stapjes van inzicht en ervaring. Spiritualiteit in welke vorm dan ook bevindt zich vaak op die plaatsen waar de energie gewijd is, waar deze zowel naar de Aarde als naar de kosmos kan stromen. Bekend zijn in dit geval de ‘knooppunten’ in de Leylijnen van de Aardkorst, die net als de Chakra’s in het menselijk lichaam, de energetische ‘vortexen of wervelstromen’ vertegenwoordigen op de ‘zenuwknooppunten’ van het Aardoppervlak. Daarom stonden er al vanuit oude tijden kerken, kloosters en heiligdommen van onze voorvaderen op deze gewijde plaatsen (vortexen) van hogere energie. Dit met het doel om goed contact te kunnen onderhouden met de geestelijke wereld en andersom. Al dit soort verbindingen zijn en waren nodig om met elkaar energie uit te kunnen wisselen en zoals gezegd, contact met elkaar te kunnen onderhouden. De transformatie van het oude naar het nieuwe tijdperk geschiedt daarom mede op grond van  nieuwe ‘Solaire’ krachten, die van de kosmos naar de Aarde stromen. Nieuwe Solaire krachten die onder meer de mens vanuit zijn of haar vrije wil kunnen stimuleren, de juiste stappen te zetten naar het nieuwe tijdperk van Aquarius en uiteindelijk naar een andere en betere wereld.  Maar juist deze ‘Solaire krachten’ doen op Aarde, door de ‘wet van actie en reactie’, echter weer andere krachten ontstaan. Krachten van tegenwerking en van tegenstelling, maar tegelijkertijd ook krachten die vanuit ‘waarheid en licht’ werkzaam zijn. De krachten die het goede voorstaan worden gelukkig steeds sterker en groter. Juist deze krachten stimuleren de mensen op positieve wijze en vinden steeds meer een groter bereik. Een steeds groter wordende groep mensen die ontvankelijk zijn voor de nieuwe energieën van Aquarius. Deze groep op Aarde, inmiddels zo’n tien procent van de gehele wereldbevolking, is op een één of andere wijze bezig met de juiste vorm van spiritualiteit of heeft dit in ontwikkeling. Soms stroomt iets direct en komt het direct tot uiting en soms duurt het jaren, maar door de nieuwe krachten van Aquarius worden ‘zaadjes’ geplant waaruit later bomen groeien. Al degenen die het goede voorstaan en zich door het ‘Licht’ laten inspireren, geven gestimuleerd door de nieuwe energieën ongemerkt het ‘Licht’ door aan anderen, niet uit eigen gewin maar het gaat vanzelf, door de levenshouding en levensstijl. Waardoor het ‘Licht’ zich verspreidt en de ‘zaadjes uiteindelijk  bomen kunnen worden’.

Verbeter de wereld en begin bij uzelf.

Ieder mens, iedere ziel en iedere geest stamt uit dezelfde bron. Iedereen op Aarde komt uit dezelfde bron. In feite zijn alle mensen geestelijke ‘broeders en zusters’ van elkaar, verbonden vanuit het ene ‘Licht’ dat in een ieder leeft. Van waaruit de incarnatiecyclus ooit is begonnen, of men het eerste leven in Atlantis is begonnen of in een andere oude cultuur, het komt allemaal uit één en dezelfde bron. Nu de Aarde voor zo’n grote omwenteling staat, is een ieder weer geïncarneerd om juist nu op Aarde aanwezig te zijn. Juist degenen die vanuit hun hart voelen tot de tien procent te behoren, die het ‘Licht’ mogen verspreiden en die het ‘Licht’ over de wereld willen laten schijnen, hebben hierin een belangrijke taak. De taak om de medemens tot positiviteit te bewegen, tot positieve bewustwording te stimuleren en de negativiteit en angst die er alom heerst te laten afnemen. Zoals het credo is, ‘Verbeter de wereld en begin bij uzelf’, zo is het ook geestelijk gezien. De eerst stappen naar het ‘Licht’ komen vanuit het ‘Zelf, vanuit zelfkennis, vanuit het bewustzijn, vanuit het zich bewust maken en zich positief op te willen stellen’. Hetgeen voor de mens een belangrijke taak is vanuit het ‘Licht’, juist in een wereld waarin duisternis gebruikt wordt om mensen te beïnvloeden. Angst en duisternis gaan samen, angst maakt donker en duister, angst beperkt vele mensen. Men wordt bang gemaakt voor en door de heersende systemen, bang om er niet bij te horen of om buitengesloten te worden. Het zijn allemaal angsten die het systeem bedenkt om de mens in het heersende systeem te houden. Een systeem dat men wellicht kan vergelijken met een economisch systeem, dat vanuit de negativiteit de mens om redenen in zijn ‘greep’ wil houden en de weg omhoog wil beperken, zo niet wenst tegen te houden. Dit veelal in het belang van een kleine groep mensen die het voor het zeggen heeft. Angst is nu eenmaal een slechte begeleider. Iemand die in angst leeft , leeft in beperking. De spirituele boodschap van dit alles is, dat de mens zich moet losmaken van welke angst dan ook, zich niet moet laten manipuleren door demagogie van welke aard dan ook, maar dat de mens zich vrij moet maken van ‘opgelegde dwang en afhankelijkheden’. Dit alles in het teken van de nieuwe tijd. De manipulatie van de materie is enkel door ‘begeerte en macht’ ingegeven. De vrijheid is de vrijheid van Aquarius. Zo weinig mogelijk afhankelijkheid, zoveel mogelijk vrijheid en zoveel mogelijk het recht om zelf te mogen beslissen, is de weg die men inslaat naar de nieuwe tijd. Juist deze weg wordt gestimuleerd en gesteund vanuit de Kosmos, om de omwenteling naar het komende Aquariustijdperk mogelijk te kunnen maken. Alles wat het Aquariustijdperk kan dienen, kan activeren en kan versterken wordt door de Kosmos ondersteund. Ook individueel wordt men indien gewenst, gesteund door de Kosmos, gestimuleerd door de nieuwe energie van Aquarius en geniet men de mogelijkheid zichzelf te kunnen ontwikkelen. Een en ander sluit aan op de tijdgeest en op de mogelijkheden die deze tijd voor een ieder te bieden heeft.    



Inspiratie: Par Lanto. Het internet.


 

donderdag 16 mei 2013

De wereld verandert. Deel 4


Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

De ene wereld versus de andere wereld.

Voor de meeste mensen staat inmiddels wel vast dat de huidige wereld waarin wij leven, met al zijn tekortkomingen en beperkingen, getransformeerd moet worden naar een betere en rechtvaardiger samenleving waarin er voor iedereen meer kansen zijn en er minder verschillen zouden moeten bestaan tussen rijk en arm. Doch het lijkt er soms op dat de politiek, veelal nog werkend vanuit oude denkbeelden en structuren, bewust toewerkt (alsof het niet anders kan) naar een vorm van catastrofe waarin alles dreigt vast te lopen. Hetgeen inmiddels door de wereldwijde economische crisis bevestigt lijkt te worden. Niets lijkt het nog te kunnen stoppen, het lijkt wel een trein die de afgrond in dendert en niet meer te remmen en te stoppen is. Sommigen proberen eruit te springen of aan de noodrem te trekken. Doch dat laatste zal niet meer lukken, omdat de tijd nu eenmaal niet tegen te houden is en omdat alles in de tijd zijn voortgang moet hebben. Niets is meer te wijzigen, behalve dan met het inzicht om op de juiste manier om te kunnen gaan met de voldongen feiten. Velen zagen vorig jaar de achteruitgang in de wereld als het einde van de wereld, doch dat bleek uiteraard een dwaling.  Alles is juist een begin, een nieuw begin. Een begin waarin de ‘geestelijke’ waarde van inzichten, van spiritualiteit en van geestelijke gaven eindelijk zijn doorgang zal vinden. De spiritueel ingestelde mens, die niet gekend werd in de wereld van ‘ratio en intellect’, maar die in het nieuwe tijdperk eindelijk gehoord wordt vanuit het spirituele zijn, zal zijn doorgang vinden in zijn of haar ontwikkeling in het tijdperk dat komende is. Steeds vaker botsen twee werelden op elkaar, een wereld van degenen die door willen gaan in de ‘voortrazende’ trein en van degenen die inmiddels de ‘trein’ verlaten heeft. Omdat het daaraan hangen voor de laatste geen enkele waarde meer heeft. Het is alsof de mens die dit alles begrijpt, het ‘zinkende schip’ al verlaten heeft en geen behoefte heeft, om mee te zinken in het schip van het voorbijgaande tijdperk. Men begrijpt dat men zich los kan maken van al die beperkingen, van al die afhankelijkheden en van al dat denken in rationele vakjes. De toekomstige mens is meer de spiritueel ingestelde mens, de mens die vrijheidslievend is, invoelend is en meer vertrouwt op intuïtie en gevoel. De toekomstige mens vertrouwt meer op het tijdperk dat voor hem ligt en op een toekomst waarin in elk geval meer spirituele waarden en normen gaan gelden. De mensheid gaat in het nieuwe tijdperk een grotere toekomst tegemoet. Een toekomst van geestelijke waarden, waarin de mens direct in contact komt te staan met zijn ‘levensbegeleider, met zijn tweelingziel, de geestelijke helpers en beschermengelen’. Ook zal bij de toekomstige mens de natuurlijke ‘versluiering’ geleidelijk aan gaan verdwijnen, zodat men zijn of haar vorige levens gaat herinneren en hier ‘lering’ uit kan trekken. Dat is wat de mens van ‘morgen’ uiteindelijk allemaal te wachten staat.    

Angst voor catastrofes.

Niet alleen de economische crisis maar ook de ‘angst’ regeert de wereld. Voor velen ook de angst voor een catastrofe van een derde wereldoorlog. Veel mensen die heden ten dagen betrokken zijn in oorlogen en in zinloze strijd tussen religies, achter de schermen gevoed door politieke overwegingen, versterkt bij de mensheid de gevoelens van angst voor escalatie van de conflicten. Telkens weer vinden deze gewelddadige gebeurtenissen plaats, waar esoterisch gezien ‘wereldkarma’ aan ten grondslag ligt en telkens weer wordt er in een bepaalt opzicht ‘verheffing’ bereikt, waardoor uiteindelijk alles ten goede zal transformeren. Een derde wereldoorlog, waarvoor de mensheid bang wordt gemaakt, van bijvoorbeeld supermogendheden die tegenover elkaar gaan staan, zal evenwel nooit plaats gaan vinden. Of een religie die de overhand krijgt in de wereld en een heilige oorlog wil gaan voeren, ook dit zal uiteindelijk mondiaal niet tot catastrofes gaan leiden. Juist de kracht van ‘Aquarius’ maakt dat de wereld tot een verheffing komt en dat steeds meer mensen inzien dat strijd niets oplost, dat vergelding met vergelding geen uitkomst biedt en dat uiteindelijk de verheffing zit in het samengaan. Ook de grote wereldmachten zullen in gaan zien dat strijd veel te kostbaar is om altijd maar door te blijven voeren. Kleinere landen proberen in de wereld mee te spelen om de macht en zullen zeker dreigen met oorlog en strijd, maar ook hun politiek zal uiteindelijk falen. Door alle conflicten en disharmonie heen zal de wereld uiteindelijk tot een bepaalde vorm van democratie gaan komen. Een verdere verheffing van een nieuwe vorm van democratie zal verder in het tijdperk van Aquarius plaats gaan vinden. Democratie zoals men dat tegenwoordig kent, waarbij de meeste stemmen gelden, zal veranderen in een democratie waarin alle stemmen gaan gelden, zodat ieders stem in een bepaalde richting of in een bepaalde keuze gehoord wordt. Het zal dan zo zijn dat een stem niet één stem is, maar dat een stem uit tientallen mogelijkheden bestaat en dat iets van die tientallen mogelijkheden wordt samengevoegd met de verschillende keuzes die men gemaakt heeft. Zo zal iedere stem uiteindelijk worden gehoord en in een nieuwe vorm van democratie worden gegoten, waarbij de stemmen op onderdelen worden samengevoegd tot een eerlijker verdeling van mogelijkheden en van partijpolitieke programma’s.

Nieuwe politieke stelsels.

Tegelijk met de democratische hervormingen zal de mens steeds meer zijn levensovertuiging inrichten als leefstijl. Een bepaalde religie of levensovertuiging is dan niet meer een politiek forum waarbij politiek wordt bedreven onder de noemer van religie, maar wordt de  geloofsovertuiging meer een persoonlijke levenswijze. Wat het heden ten dagen voor velen nu ook al is, maar dan niet meer expliciet als een politiek uitgangspunt. Of het nu religieus is of meer spiritueel, iedereen zal zijn eigen vorm gaan kiezen en in zijn eigen leefwijze tot uitdrukking laten komen. Zo langzamerhand is  dit in de wereld al gaande en zal dit in het nieuwe tijdperk steeds nadrukkelijker tot manifestatie komen. Een ieder beleeft zijn overtuiging op zijn eigen manier, zonder dat dit het politieke beleid gaat bepalen. Daardoor zal de politiek gaan veranderen en zal de hele wereld gaan veranderen. Azië zal steeds meer opkomen en zal steeds sterker de oude energie behorende bij het ‘taoïsme, boeddhisme en het hindoeïsme’ over de wereld gaan brengen. Aloude energie die aan het pantheïsme ten grondslag ligt, zonder dat dit zoals bij westerse religies, het politieke stelsel gaat bepalen. In de nieuwe tijd zal men op die manier een leefwijze creëren die niet expliciet op een religie gestoeld is, maar een manier van leven waarbij de mensheid haar leefstijl  inricht met overtuiging, zonder daarbij een politiek forum te gebruiken om de religie of levensovertuiging nadrukkelijk te willen uiten. Dit is een wezenlijk verschil met hoe het nu is. Men ziet nu al wat er gaande is, in veel landen waar men dit nooit voor mogelijk had gehouden, zet de energie van ‘vrijheid’ jonge mensen aan zich te verzetten tegen de oude gevestigde orde en roept men dringend om hervormingen. Zich bewust dat de ‘transformatie’ niet op zich laat wachten, maar dat het nu moet gebeuren en dat zij aandringen op een andere vorm van democratie, een vorm van democratie waarbij op een harmonieuze wijze politiek en religie met elkaar samen kunnen gaan.

De mensheid komt daardoor meer bij zichzelf.

Op de keper beschouwt, verandert de wereld niet langzaam maar in feite revolutionair. In grote stappen verandert de wereld van dag tot dag. Men ziet dat de veranderingen niet meer te stoppen zijn en steeds maar verder gaan. Het lijkt allemaal heel praktisch: ‘politiek, religie, economie, financiën, maar uiteindelijk dient alles in zeker opzicht een spiritueel doel’. De mensheid komt daardoor meer bij zichzelf. Steeds meer wordt de mensheid geconfronteerd met alle mogelijkheden. Er zijn zoveel mogelijkheden per dag en zoveel keuzes, dat men steeds meer geconfronteerd wordt met de energie van Aquarius, namelijk ‘eigen verantwoordelijkheid’. De mens wordt steeds meer zelf verantwoordelijk. Juist doordat ‘democratie, politiek en religie’ een andere vorm krijgt, wordt de mens steeds meer op zichzelf teruggeworpen. En moet de mens steeds meer voor zichzelf zorgen en op een bewuster manier keuzes maken. Dit is namelijk de energie van Aquarius: eigen verantwoordelijkheid, vrijheid, onafhankelijkheid en meer zelf doen. Zogezegd ‘verbeter de wereld maar begin bij uzelf’. Pas als men goed is voor zichzelf,  dan kan men ook goed voor anderen zorgen. Dat geldt momenteel wereldwijd, overal heerst dezelfde tijdsgeest. Sommigen denken dat alles langzaam gaat, maar in feite gaat alles zo snel dat in een paar jaar de wereld compleet veranderd kan zijn. De politiek, religie, economie, alles is in een enorme ‘transformatie’ verzeild geraakt. Een transformatie die in veel opzichten een spiritueel doel dient. Velen worden intuïtiever en krijgen op een ‘hoger niveau’ steeds meer contact met de geestelijke wereld die de mens omringt. Steeds meer mensen krijgen ‘lucide dromen en ervaren een verfijnder intuïtie’. Steeds meer mensen weten soms dingen die men normaal gesproken niet zou kunnen weten. Alles breidt zich uit, in een snel tempo en steeds sterker. Boven alles is er ook de onbaatzuchtige Liefde. De mens die zich spiritueel ontwikkelt, de mens die zich geestelijk ontwikkelt, begrijpt dat ‘Liefde en barmhartigheid’ uiterst belangrijk zijn. Een onbaatzuchtige Liefde, niet om te bezitten, maar een Liefde waarbij men alles en iedereen in zijn waarde laat.  De wereld verandert en de mensheid verandert mee. De Aarde trekt een andere polaire kracht aan en ontwikkelt zichzelf en zijn bewoners tot een nieuwe energie, tot een nieuwe dimensie in het komende tijdperk van Aquarius.




Inspiratie: Par Lanto. Het internet.
          

maandag 13 mei 2013

De wereld verandert. Deel 3


Wat voorafging.

Het Aquariustijdperk deed formeel zijn intrede op 21 december 2012, maar de energie van Aquarius is al vanaf de achttiende eeuw bezig zich in de mensheid te openbaren. Inmiddels zijn we precies halverwege de ‘overgangstijd’ en zal de energie van het nieuwe tijdperk over  twee tot driehonderd jaar volledig ingetreden moeten zijn. Niemand zal tegenwoordig nog ontkennen dat de wereld aan het veranderen is. Los van de economische crisis waarin wij wereldwijd in verkeren, is alles aan verandering onderhevig en lijkt zelfs de tijd te veranderen en sneller te gaan dan voorheen. Dit alles is echter wel een feit en geschiedt onder invloed van ‘solaire’ krachten vanuit de Kosmos en door kleine wijzigingen in de constellaties van planeten en sterren, met een kleine verschuiving in de aardas als gevolg hiervan, waardoor er uiteindelijk vanuit de Kosmos enorme krachtvelden naar de mensheid  werkzaam zijn. Vaak komt daardoor alles in een stroomversnelling. Eenmaal begonnen, lijken bepaalde ontwikkelingen steeds sneller te gaan. Men wil steeds meer kennis vergaren en gebeurt er steeds meer rond al datgene wat in een stroomversnelling is geraakt, gebeurtenissen waarop men geen greep meer lijkt te hebben. Steeds vaker blijkt dat bepaalde verwachtingspatronen, ideeën en beelden die men had, plotseling anders verlopen. Alles gaat anders, alles is anders dan toen de mensheid nog volop in het patroon van het voorbije ‘Vissentijdperk’ leefde, waarin alles via geijkte conservatieve patronen verliep en waarin iedere stap was ‘gepland en werd opgevolgd’. Het Aquariustijdperk is echter anders en verloopt niet volgens vaste lijnen, maar is een tijdperk van versnelling, van verandering en van invloeden die men tevoren niet geheel kan overzien. Ook een tijdperk van grote veranderingen ten opzichte van het kunnen van de mens en de ongekende mogelijkheden, die de mens ter beschikking zullen komen te staan. De krachten van Aquarius zijn krachten van ‘waarheid, licht en onbaatzuchtige liefde’. Tevens krachten van mondiale vrijheid, wederzijds respect en van begrip voor elkaar, maar ook van individualiteit en van zelfstandige ontplooiing. Doch dient men te begrijpen dat elke vooruitgang in kleine stapjes voorwaarts gaat en dat ook de toekomst zich via de weg der ‘geleidelijkheid’ ontwikkelt.

Een tijd zonder weergave.

Zoals vermeld verandert de wereld in een ras tempo, de huidige tijd is een tijd zonder weergave in de geschiedenis van de wereld.  De veranderingen die plaatsvinden zijn monumentaal, overstijgen het menselijk begrip en zullen het leven, zoals wij het kennen diepgaand en voor altijd veranderen. Geleidelijk aan groeien de gebeurtenissen in de wereld naar een climax toe. Over niet al te lange tijd zullen de volkeren in de wereld gaan beseffen, dat ze leven ten tijde van een cruciaal keerpunt in de evolutie van de mensheid en zullen zij met elkaar geschiedenis schrijven. Voor sommigen gaat het verdwijnen van het oude gepaard met pijn en angst. Dit is onvermijdelijk, nu de afgesleten vormen uiteenvallen in gewelddadige chaos. Er is momenteel veel bloedvergieten in de wording van het nieuwe. Niettemin voltrekken zich, voor wie de ogen heeft om te zien, over de hele wereld de opmerkelijkste transformaties, hetgeen veel goeds belooft voor de toekomst van het mensenras. Onaangekondigd als ze vaak zijn, hebben deze positieve veranderingen de mensheid verrast en verrichten zij ongemerkt hun transformaties. Zo scheppen de mensen zelf de nieuwe structuren, vooralsnog met pijn en moeite, maar spoedig zal dit een vlucht nemen die alle verbeelding overstijgt. Op elk vlak vinden de transformaties plaats, sommige langzaam en zelfs hier en daar in de structuur van de aardkorst, andere met een groeiende vaart die het menselijk vermogen om correct te reageren op de proef stelt. Nutteloos, in dit verband zijn de sleetse denkbeelden van politici, die vaak nog met hun blik op het verleden gericht, ondergedompeld zijn in de begoochelingen van positie en macht. Het is het volk dat thans zijn leiders vooruit is en uiting geeft aan zijn begrip en noden. In het ene land na het andere land wint de stem van het volk aan duidelijkheid en scherpte. Miljoenen mensen zijn nu onderwezen en zeker van hun noden: ‘vrede, werk en hoop voor hun toekomst’. Ook raken hun verwachtingen en eisen doordrenkt van een groeiend besef van ‘Eenheid’. Zij weten dat ze niet alleen staan in de wereld, maar overal miljoenen ‘broeders en zusters’ hebben met dezelfde problemen en noden. Op deze wijze is men zich van de toekomst bewust en bouwen zij geleidelijk de wereld van de toekomst.

Transformatie.

Bijna zonder uitzondering maken de landen van de wereld diepgaande veranderingen door, zowel intern als in relatie tot elkaar. Dit proces is het directe gevolg van de energetische stimulans die de planeet als geheel nu doordringt en zal uiteindelijk leiden tot een volledige transformatie van de bestaande structuren. Het bespoedigen van deze veranderingen is dringend gewenst, maar de spanningen zijn hier en daar zo groot dat men voorzichtig te werk moet gaan. Te veel druk kan hier en daar wellicht grote gevolgen hebben voor bepaalde delen van de wereld. Vandaar dat veranderingen ordelijk moeten verlopen voordat er chaos ontstaat. Velen zijn bang voor verandering en zien de ineenstorting van het oude als een groot verlies van geliefde structuren. Velen verzetten zich tegen deze veranderingen als een bedreiging van hun verworven rechten en aanzien. Velen verwarren de gewettigde aspiratie van de jeugd naar vrijheid en rechtvaardigheid, met een dreiging van anarchie van binnenuit. Tegelijkertijd zijn er degenen die het liefst alles zouden willen wegvagen wat de mensheid aan schoonheid en waarheid heeft vergaard. Ongeduldig uitziend naar de nieuwe structuren, zien zij de noodzaak over het hoofd van geleidelijke vooruitgang en doen zij veel wat van waarde is af als behorend bij het verleden. Het probleem is een goede koers te varen tussen deze twee uitersten, waarbij men soms moet intomen en soms moet aansporen, al naar gelang de noodzaak zich voordoet. Het streven is naar een geordende verandering met een minimum aan scheuring. Teneinde nieuwe structuren in te kunnen voeren, zullen nieuwe materialen, technieken en vaardigheden nodig zijn. Alle verandering wordt voorafgegaan door spanning en spanningen zorgen voor angst. Maar voor angst is  geen plaats meer nu het oude getransformeerd dient te worden. Er kan niets goeds naar voren komen zonder een fundamentele wederopbouw van maatschappelijke structuren, die beter zijn afgestemd op de menselijke behoeften. Velen strijden om vrijheid, maar ontzeggen deze aan anderen, vergetend dat vrijheid, net als rechtvaardigheid ondeelbaar is. Velen zoeken naar oplossingen voor hun eigen gevoelde behoeften, maar vergeten dat alleen door onderlinge samenwerking de noden van allen kunnen worden vervuld. Wanneer de mensen de noodzaak tot verandering inzien, dan zullen zij graag datgene aanvaarden wat hen thans nog beangstigt. Slechts ‘begrip en moed’ gaan in het proces van transformatie hand in hand. Uiteindelijk zal een vorm van nieuwe tolerantie het oude wantrouwen laten  verdwijnen, oude schulden zullen worden vergeven en zal wijsheid het van onbegrip gaan winnen. En zal het ‘licht van wijsheid’ het denken en handelen van de mensen gaan beheersen. Wanneer de mensen gaan beseffen dat zij Eén zijn en daardoor ook gaan handelen naar dat besef, dan wordt uiteindelijk alles mogelijk.   

Het samen met elkaar delen.

De mens dient doordrongen te worden van het feit, dat de tijd rijp is om in Eenheid met elkaar te leven. Men moet beseffen dat het echt ‘samen met elkaar delen’ niet zal gebeuren, tenzij men het maatschappelijk een nieuwe context geeft. Men kan niet wachten tot overheden dit initiatief gaat nemen, omdat die te grote belangen heeft met het bedrijfsleven en mede met het bedrijfsleven te veel geabsorbeerd zijn door al datgene wat er in de  ‘Markt’ omgaat. Terwijl schuldenaren wettelijk verplicht zijn hun schulden terug te betalen, zijn mensen met een economisch ‘overschot’ niet wettelijk verplicht hun weelde te her distribueren (zie de brandstofwinning, e.d.). Men vindt dit allemaal vanzelfsprekend, maar het is wel meten met twee verschillende maten. Er zijn helaas nog geen wettelijke of beleidsmatige mechanismen om automatische herverdeling van de hulpbronnen van de wereld te bevorderen. Vanzelfsprekend moet het ‘samen met elkaar delen’ vrijwillig en vanuit het hart gebeuren. Maar er moeten wel collectieve afspraken gemaakt worden en bepaalde normen ontwikkeld worden, die de mensen aanzetten tot het ‘samendelen’. Burgers moeten meer de mogelijkheid hebben om op diverse niveaus inspraak te kunnen krijgen, in het creëren van adequate regelgeving en besluitvorming met betrekking tot al datgene wat in het belang is van onze samenleving. Door politieke en economische belangen verstrengeling ontbreekt tot op heden de nadrukkelijke wil hiertoe. Dit betekent de ontwikkeling van verantwoordelijke relaties op zowel lokaal als op provinciaal, regionaal, nationaal en mondiaal niveau. Het betekent ook het opnieuw vestigen van goede wil en vertrouwen in de wereld. Men moet overheden en grote nationale en internationale bedrijven meer onder ‘publiek toezicht en verantwoordelijkheid’ krijgen, daarvoor waren deze bedrijven en instellingen aanvankelijk ook bedoeld toen ze werden opgericht. De overheden en veel grote bedrijven (waaronder ook de banken) zijn nu eenvoudig te groot om failliet te kunnen gaan. En moeten doorgaans door de gemeenschap ondersteund en gesubsidieerd worden, dit is ten enenmale onhoudbaar. Deze gigantische instituties moeten weer meer onder het beheer van de mensen komen. Hetgeen een radicale cultuuromslag in zowel het nationaal als het internationaal beleid tot gevolg zal hebben. Maar men zal hier geleidelijk aan toch economisch toe gedwongen worden.

Wereldwijde onbalans.  

Wanneer men diepgaand naar de huidige situatie in de wereld kijkt, springen twee buitengewoon belangrijke dingen in het oog: ‘het gevaar van oorlog en de versnelling van de ecologische onbalans van de planeet’. Daarnaast zijn er natuurlijk veel andere problemen: zoals het economische debacle dat momenteel veel landen treft, vooral in het westen. En de enorme stijging van voedselprijzen, met name van het hoofdvoedsel in diverse landen. Om maar niet te spreken over de enorme ongelijkheid in levensstandaard tussen de rijken en de armen, dat overal toe blijft nemen. Al deze problemen zijn belangrijk en vereisen een spoedige oplossing. De twee eerstgenoemde punten moeten sowieso de aandacht van alle weldenkende mensen en regeringen afdwingen, want zij vormen de grootste dreiging voor het welzijn van de mens. Oorlogen en natuurlijk ook terrorisme, zouden ondenkbaar moeten zijn, maar helaas is dat niet het geval. Zelfs een wereld die de dwaasheid en zinloosheid van oorlog nog geen eeuw geleden op zijn verschrikkelijkst heeft gekend, heeft deze gruwel nog steeds niet helemaal opgegeven. Nog steeds worden veel regeringen verleid tot de gedachte dat de oude en zogenaamde ‘beproefde’ wegen, toch hun beloning op zullen leveren. Het oorlogstuig is zodoende wereldwijd nog steeds onmisbaar en voor veel landen een zeer belangrijke handelswaar. Zolang er wapens zijn zullen ze mogelijk door velen worden gebruikt. Kleine oorlogen worden evenwel vaak grote oorlogen naarmate er meerdere landen bij betrokken raken. Grotere landen vechten bij volmacht via hun bondgenoten en verlengen zo vaak relatief onbelangrijke twisten tot echte oorlogen. Dit enorme gevaar dient door alle naties opgegeven te worden. Het bedreigt het hele menselijke bestaan op Aarde. Behalve oorlog beïnvloedt eveneens niets zo diepgaand de toekomst van de mensheid als milieuverontreiniging. Sommige landen hebben dit feit reeds ingezien en hebben al stappen ondernomen om de vervuiling en opwarming van de Aarde te beperken. Andere, soms de voornaamste en grootste vervuilers, ontkennen de realiteit van de opwarming van de Aarde. Dit ondanks het overweldigende bewijs van het tegendeel. Dagelijks bewijzen de klimaatveranderingen nu boven alle twijfel, dat de planeet ‘ziek’ is en onmiddellijke en deskundige zorg behoeft om het evenwicht te herstellen. In dat opzicht kan het biologische en organische aspect van de ‘levende’ planeet, in een bepaalt opzicht vergeleken worden met het lichaam van een zieke patiënt dat dringende zorg nodig heeft. Daarom is er weinig of geen tijd meer te verliezen voor de mens om de schade die dagelijks de planeet wordt aangedaan, tot staan te brengen. Laat een ieder zich dit realiseren en zo mogelijk inzetten de vervuiling van de planeet tot staan te laten brengen.    



Inspiratie: Par Lanto. Het internet.