dinsdag 29 juli 2014

LIEFDE


 

Liefde
 
Waarover al eerder geschreven is.

‘De overgang naar de Nieuwe Tijd’.

Vanaf 21-12-2012 is de mensheid halverwege de overgang naar het ‘Aquariustijdperk’. Een overgang die van het een naar het andere tijdperk gemiddeld vijf tot zes eeuwen in beslag zou moeten nemen, ware het niet dat de mensheid vanaf genoemde datum ook onder invloed is komen te staan van de energie van de ‘vijfde dimensie’. Waardoor we geleidelijk aan afstand nemen van de ‘drie dimensionale’ wereld waarin we nu nog leven. Wat er mede toe geleid heeft, dat de energie van het ‘Aquariustijdperk’ in belangrijke mate in kracht toe heeft kunnen nemen. En de overgang naar de ‘Nieuwe Tijd’ uiteindelijk versneld plaats gaat vinden. En wel op een zodanig manier, dat de doelstellingen van de ‘Nieuwe Tijd’ te zijner tijd gerealiseerd zullen kunnen worden en de mensheid ondanks de zware tijden, die wij op dit moment doormaken toch een betere toekomst tegemoet zal kunnen zien. Het ‘Aquariustijdperk’ zal uiteindelijk het tijdperk van ‘synthese’ zijn. Wat betekent, dat wat in het huidige tijdperk tot verdeeldheid geleid heeft, uiteindelijk zal samensmelten en weer tot ‘Eenheid’ zal komen. Het komende tijdperk zal vooral het tijdperk zijn, waarin aspecten als: ‘Vrijheid, Liefde en Verbroedering’ nader tot uitdrukking gebracht zullen worden. En waarin ‘harmonie en evenwicht’ centraal in het leven van de mens zal komen te staan. Zodat we blijvend een tijdperk van Vrede tegemoet gaan zien.

Ontwaking.

Gelet op de zware tijden die er momenteel zijn, ondergaan velen grote stress en lichamelijke en emotionele ongemakken, terwijl vanuit de Geestelijke Wereld de ‘energieniveaus’ van Liefde sterk aan het toenemen zijn, wat onder de genoemde omstandigheden ook zeer zeker te verwachten is. Met andere woorden, laat degenen die het op kunnen brengen, zich ontspannen en in het ‘Nu’ moment gaan staan. Sta deze energieën van Liefde toe en laat het vanuit jezelf naar de gehele mensheid en naar de wereld stromen. Tenslotte is dit ook één van de aspecten waarvoor de mens op Aarde gekomen is, maar men is dat doorgaans vergeten. Vergeten hoe veeleisend dit voor de mens in het algemeen zou kunnen zijn. Dus vraag regelmatig om hulp vanuit de ‘Geestelijke Wereld’, op de manier zoals men dat normaal gesproken voor zichzelf gewend is. Wanneer men dat doet, zal men zich beter voelen en gemakkelijker in staat kunnen zijn om de ongemakken te accepteren. Bovendien zullen daardoor de ‘frequenties’ op Aarde gaan stijgen en zal de mensheid beter voorbereid zijn op een toekomstige geestelijke ‘ontwaking’ van de mens. De Geestelijke Wereld overspoelt de mens momenteel met ‘geestelijke hulp en assistentie’, maar de vele alarmerende gebeurtenissen die er op dit moment overal ter wereld plaats vinden, leidt de mens af en trekt de mensheid omlaag naar de ‘illusie’ van de drie dimensionale wereld waarin we nu nog leven. Zie daarom de ‘pijnen en het lijden’ en zendt: ‘Liefde en mededogen’ naar al diegenen die er bij betrokken zijn, inclusief alle hulpverleners. Maar blijf er zelf van verwijderd. ‘Sta in de wereld, maar maak er niet deel vanuit’! Met andere woorden, blijf er boven staan! Door dit te doen, zal het voor een ieder gemakkelijker zijn om zich met het eigen ‘Hogere Zelf’ te verbinden en zal de Geestelijke Wereld die altijd paraat staat, de gebeden en oproepen zoveel mogelijk blijven beantwoorden en doen wat in hun vermogen ligt. Maar helaas kan het voor velen in deze zware tijden zeer moeilijk zijn, om de aanwezigheid en hulp vanuit de ‘Geestelijke Wereld’ te kunnen zien of te kunnen voelen. Dit vanwege de afleidende beroering en de ‘illusie, die het collectieve Ego’ onophoudelijk gebruikt om de mens naar beneden te trekken. Het vergt enige oefening en discipline om te leren, gemakkelijk en snel toegang te krijgen tot het ‘stille innerlijke heiligdom’ in de mens zelf, maar het zal zeker de inspanning waard zijn. Zelfs de grote ‘Mystici en geascendeerde Meesters’ hebben nu en dan nog moeite, met het verkrijgen van toegang tot het ‘innerlijke heiligdom’. Wanneer zij in de fysieke wereld belichaamd zijn, omdat het lage frequentieniveau waarin de illusie de mens vasthoudt, ‘open is voor grote interferentie en witte ruis’.

Eeuwig vrij.

Elimineer datgene wat de mens gemiddeld genomen niet langer meer dient, en geniet van het verminderde gevoel van ‘stress en het gevoel van vrede’ dat binnenstroomt, wanneer men toestaat om ‘vrij’ te zijn. Alles waarvan men voelt dat men het verplicht zou moeten doen, is oud ‘karmisch’ afval waarmee men sinds tijden ‘bevlekt’ is geraakt en wat vandaag aan de dag geen echte waarde meer heeft. Laat het gaan, de ‘karmische lessen’ ervan zijn allang geleerd! De mens werd vrij geschapen en zal dat altijd en eeuwig blijven. Maar binnenin de illusie van de drie dimensionale wereld, blijkt dat niet altijd het geval te zijn. Veel moderne wetenschappers proberen te bewijzen, dat veel van wat we doen veroorzaakt wordt door verschillende chemicaliën in ons zenuwstelsel. Vanzelfsprekend beïnvloeden ‘drugs en medicijnen’ het gedrag van sommige personen, maar het menselijk zenuwstelsel produceert in zekere mate zelf ook bepaalde stoffen, die enigszins aan ‘drugs’ doen denken. Het karakter en de persoonlijke houding van iemand, stimuleert de productie van deze stoffen op elk moment. De mens kan altijd zijn houding veranderen, ongeacht de situatie waarin men verkeert. Waar het in het leven echter werkelijk om gaat is de mate van ‘Liefde’ die men uitstraalt, maar dan in de betekenis van onbaatzuchtige Liefde. De mens in het algemeen zou zich wat vaker een ‘liefdevolle’ houding aan moeten meten. En vaker houdingen los moeten laten, die niet in ‘uitlijning’ zijn met Liefde. Dat is wat de ‘Vrije Wil’ van de mens vraagt. Velen vinden het echter comfortabeler om vast te houden aan de oude ‘liefdeloze’ houdingen, omdat zij zich zonder hen niet veilig voelen. Velen hebben in eerdere levens veel ‘pijn, lijden en verraad’ ervaren. Het zijn juist dit soort herinneringen, die opgeslagen zijn in het DNA en er uit verwijderd dient te worden. Door zich dit te realiseren en te proberen er aan te werken, zou de wereld een stuk vrediger en plezieriger worden.


Vroeg of laat komt iedereen tot dit besef.

Als men ‘vrienden of geliefden’ heeft, die klem lijken te zitten in de oude versleten ‘houdingen en overtuigingen’, probeer hen dan niet over te halen om te veranderen. Dat is voor velen te bedreigend. Maar wees gewoon ‘Liefdevol’ en accepteer hen zoals zij zijn. Wees mededogend, maar ga geen verbintenis aan om te proberen deze houding te bediscussiëren. Maar leg een luisterend ‘Oor’ als zij behoefte hebben om te praten. Praten helpt om dingen duidelijker te kunnen zien. Speciaal als men geen behoefte heeft om de situatie waarin men verkeerd, te moeten verdedigen. Vroeg of laat zal iedereen ‘ontwaken’, doch niemand moet gedwongen worden om dat aldus te moeten doen. Degenen die in deze tijd echter niet voor een wat meer gematigde en liefdevollere houding kiezen, zullen voortdurend nieuwe kansen aangeboden worden om dat alsnog te kunnen doen. Wanneer zij er uiteindelijk gereed voor zijn, zal men er echter veel baat van kunnen hebben, want dan zullen zij extra gemotiveerd zijn om deze weg in te willen slaan. Iedereen vertegenwoordigt nu eenmaal het ‘Goddelijke Aspect’ en zal zich nooit helemaal van de ‘Bron’ af kunnen keren, of in de steek gelaten kunnen worden. De drie dimensionale wereld is in werkelijkheid de wereld van ‘Illusie’ en vertegenwoordigt het spel van ‘afscheiding en verlating’. Zolang er mensen zijn, die dit spel wensen te spelen blijft deze ‘Illusie’ in stand. Maar het kan niet langer diegenen inperken of indammen, die bewust willen ‘ontwaken’ en voor een ‘liefdevollere’ wereld willen kiezen. Waarvoor momenteel al het overgrote deel van de mensheid kiest. Het is juist aan degenen van ‘goede wil’ om in actie te komen en deze houding nadrukkelijk uit te willen dragen. Op een hoger ‘geestelijk’ niveau weten velen diep van binnen, dat er in werkelijkheid niets dan Liefde is. Want God is Liefde en heeft de mens naar zijn beeld geschapen. De mens in incarnatie heeft er bewust voor gekozen en zich ook vrijwillig aangemeld, om de wereld in haar huidige ontwikkeling te laten ‘ontwaken’ en de weg naar duurzame vrede in te laten gaan.

Uiteindelijk is alles ‘illusie’.

De gedachte om anders te zijn en los te zijn van de ‘Bron’, is ten opzichte van de Tijd maar zeer kortstondig. Het lijkt alleen maar vele Eonen lang vanwege de kracht van de collectieve verbeelding, die men vanaf het moment van de schepping gezamenlijk creëerden. Er is uiteindelijk niemand die niet wenst te vertrekken uit deze staat van ‘illusie’ en al de huidige ellende niet achter zich zou willen laten. Maar omdat het zo geraffineerd geconstrueerd is, is iedereen ervan overtuigd dat alles wat men waarneemt ook de werkelijkheid is en dat er geen uitweg is uit deze staat van ‘Zijn’. En dat men verder nergens heen kan waar het ‘veiliger, zekerder of meer Vrij’ zou zijn. Maar diep van binnen brandt de onblusbare ‘Vlam der Liefde’, voortdurend roepend om te ontwaken, wat uiteindelijk de huidige verwarring veroorzaakt heeft. Hoe zou men logischerwijs kunnen hopen op ‘bevrijding’ naar iets beters, als men denkt dat er geen alternatief is. En toch blijft die hoop velen aanzetten om te blijven zoeken naar de betekenis van dit alles en naar God, of welke betekenis men daar ook aan geeft. Uiteindelijk, als de situatie ondraaglijk wordt, gaat iedereen naar God of zoals gezegd, naar wat men als naam ook verkiest als mogelijke aanduiding voor dit ‘Opperwezen’. En de ‘Bron’ is altijd paraat, klaar om te reageren op deze oproep. De mens is nooit in de steek gelaten en zal nooit in de steek gelaten worden door de ‘Bron’, want men is in essentie ‘Een met God’ en onafscheidelijk van Hem. Het heeft geen zin om te proberen om zijn oneindige Liefde voor de mens te beperken, door op welke manier dan ook bewijs voor zijn bestaan te eisen, terwijl men stevig vastgeketend blijft aan de ‘illusie’ van de wereld waarin men leeft. Men kan geen twee ‘heren’ dienen, of God of het Ego. Er is geen alternatief en het Ego is een gedachtenconstructie die niet de gehele ‘Waarheid’ omvat. Om te proberen in de ‘illusie’ te blijven is uiteindelijk niet houdbaar, omdat het in wezen een door ‘angst’ ingegeven idee betreft. Een idee dat niet gebaseerd is op Liefde, omdat men gekozen heeft dat buiten te sluiten.

 

Inspiratie: ‘Denk met je hart’, Cobie de Haan.                               

 

dinsdag 22 juli 2014

De betekenis van seksualiteit.



Liefde 
Algemeen.

Men beweert weleens dat het geslacht van tevoren al bepaald is en dat er ruimschoots voor de indaling in de ‘stof’ al voor een bepaald geslacht gekozen is? Zo ja, waarom is dat bij de één dan ‘mannelijk en bij de ander vrouwelijk?’ Het antwoord ligt in het feit, dat er zeer zeker voor de incarnatie al gekozen wordt voor een bepaald geslacht. Alles heeft te maken met ‘geestelijke groei’ en is er voor de incarnatie door de ‘geestelijke entiteit’, al of niet bewust, al gekozen voor een bepaald geslacht. Geslacht en seksuele geaardheid heeft uitsluitend met de ‘Aardse incarnatie’ te maken, het behoort bij de ‘Aardse’ leerschool en betreft een fysieke aangelegenheid die geestelijk ‘doorleefd’ moet worden. De mens die voor de incarnatie weer kiest voor een leven op Aarde, kiest (overigens in overleg) ook voor een bepaald geslacht en seksuele geaardheid. Dit betreft dus een ‘Kosmische’ keuze waar de mens doorgaans bewust voor kiest en betreft een ‘leerschool’ die de mens op Aarde moet doorlopen. De scheiding tussen het mannelijke en vrouwelijke geslacht heeft daarbij weer te maken met de geestelijke ‘Wet van Polarisatie’. De Aarde is gepolariseerd en ook de mens is gepolariseerd. De vrouw en de man zijn afzonderlijk van elkaar ‘gepolariseerd’ in tegengestelde richting, vandaar dat man en vrouw elkaar aan kunnen vullen. Soms gebeurt het dat de man ‘verkeerd om’ is gepolariseerd en komt dat bij vrouwen eveneens voor. Dat wijst dan vaak op afwijkend seksueel gedrag. De polarisatie heeft te maken met de ‘keuze’ van de geest die indaalt. Als keuzepakket wordt ruimschoots van tevoren aangegeven of men een leven als man of als vrouw wenst. Wat dan ook niet altijd weer inhoudt dat er dan een strikt ‘mannelijk of een strikt vrouwelijk’ geaard kind ter wereld komt. Dit heeft weer te maken met het ‘karmische’ verleden (vorige levens) van de persoon in kwestie en van het ‘levenskarma en het levensprogramma’, dat de betreffende persoon in het ‘Aardse leven’ doorlopen moet. Veel factoren en facetten spelen dus bij de incarnatie een rol en heeft onder meer te maken met het feit, dat alles in het nieuwe leven weer in ‘evenwicht moet zijn of weer in evenwicht’ gebracht moet worden.

Het aspect seksualiteit.

Met betrekking tot seksualiteit, maakt ‘Polariteit’ wezenlijk deel uit van de menselijke creatie op Aarde. Bedoeld om om het ‘Goddelijke’ in zijn of haar Zelf te kunnen aanschouwen. Wij zijn allen deeltjes van de Goddelijke Albron, geschapen door het ‘Oneindige Wezen’ om uiteindelijk een bepaald ‘beeld’ van zichzelf te kunnen creëren. Een ‘Oneindig Wezen’ is namelijk niet in staat om zichzelf te kunnen aanschouwen. Polariteit zorgde voor het nodige contrast, zodat de verschillende delen van God zichzelf zouden kunnen zien. De gevolgen van polariteit creëerden tegelijkertijd een paar noodzakelijke illusies. Als we door een ‘veld van polariteit’ naar onszelf kijken, zien we onszelf als ‘los’ van elkaar. Doch in werkelijkheid zijn we allen Eén. Ook al is iedereen uniek en verschillend ten opzichte van elkaar, dan zijn we toch elk op zijn of haar eigen ‘energetische niveau of ontwikkelingsstadium’, op een ‘hoger niveau’ met elkaar verbonden. Om de schepping van de mens en het ‘voortplantingssysteem’ te kunnen realiseren, was het destijds nodig om ons ‘af te scheiden’ van de Bron en een ‘Eindige’ vorm aan te nemen. Dat kon alleen maar tot stand worden gebracht door een bepaalde vorm van ‘polariteit’ (sekse) aan te nemen. In iedere incarnatie kiezen we opnieuw voor het geslacht in onze ‘rad van levens of incarnatiecyclus’. De twee verschillende geslachten hebben elk hun verschillende eigenschappen, waardoor specifieke ‘levenslessen’ kunnen worden geleerd. Met een bepaald doel voor ogen kiezen we in sommige incarnaties voor een bepaald geslacht, om later tot de ontdekking te komen dat ons ‘hart of wezenlijke gevoelens’ nog sterk verbonden zijn met onze vorige sekse. Wat in dat geval de basis vormt voor ‘homoseksualiteit, biseksualiteit of het transgenderschap’. Hoewel velen daarover vooroordelen hebben, maakt het deel uit van het tot uitdrukking brengen van ‘Liefde’, wat de ‘vonk van God’ is, die in een ieder van ons aanwezig is. Als vanuit oprechte 'Liefde' man en vrouw of gelijke seksen elkaar intiem ervaren, ervaart men in feite ‘glimpjes’ van het ‘Goddelijke’ in onszelf. Met andere woorden, als twee fysieke wezens vanuit een gevoel van eerlijke en oprechte 'Liefde' met elkaar samengaan, brengen zij elkaars ‘polariteit’ in evenwicht. Wat ons direct verbindt met de ‘trillingsfrequenties’ van het ‘Goddelijke Zelf’ in ons. Overigens bestaat er in de Geestelijke Wereld zelf geen ‘polariteit’ op de manier zoals wij dat op Aarde kennen. De ‘extatische’ verbindingen die wij in ons leven ervaren tussen de verschillende seksen, is qua ‘geluksgevoel’ in de werelden van het ‘Licht’ een permanent deel van het leven aan die zijde van het (geestelijke) bestaan. Er bestaat daar geen seksualiteit als zodanig, het is meer een constante ‘trilling’ van gelukzaligheid en van intense Liefde naar elkander.       

Homoseksualiteit.

Om bovenstaande redenen bestaat er ook geen homoseksualiteit in de werelden van het ‘Licht’, omdat daar het verschil tussen de twee seksen niet op de manier tot uitdrukking komt zoals wij dat op Aarde kennen. Homoseksualiteit maakt deel uit van de ontwikkeling van de ‘geest’ en moet derhalve in de fysieke wereld niet méér veroordeeld of geëerd worden, dan elk ander ‘geestelijke of fysieke’ stadium van ontwikkeling. In de incarnatiecyclus hebben we te maken met ‘cumulatieve’ zielen en cumulatieve ontwikkelingen van de ‘geest’. Tenzij men te maken heeft met zeer ‘jonge’ zielen, die net met hun eerste levens op Aarde begonnen zijn, zijn er verder geen ‘enkelvoudige’ levens die incarneren. Zodoende zijn het overgrote deel van de incarnaties ‘cumulatieve’ zielen die mogelijk honderden of duizenden levens, zowel in ‘mannelijke als in vrouwelijke’ gedaantes achter zich gelaten hebben. Nochtans, is het vaak het voorlaatste leven dat in deze situatie het meest de huidige incarnatie nog beïnvloed. Vaak omdat de ‘karmische lessen’ in het voorgaande leven nog niet tot een bevredigend einde had geleid en in dit leven nog ‘energetisch’ door blijft werken. Als het voorgaande leven al min of meer homoseksueel georiënteerd was, zal het hier op dezelfde energetische wijze binnenkomen. Aangezien onze fysieke lichamen geschapen zijn voor seksuele activiteit, vergezeld alleen het ‘mentale aspect’ van de oriëntatie de binnenkomende ziel in dit leven. Het voorliggende leven heeft overigens ook nog een andere impact op dit leven. Vaak zijn mensen die het felst tegen homoseksualiteit gekant zijn, zielen die in een eerder leven zelf personages zijn geweest met die oriëntatie. De energie van die personages is dan nog steeds niet in ‘balans’ gekomen, omdat zij als eerdere homoseksueel soms ‘fysiek gemarteld of vermoord’ zijn geweest. En op zijn minst zijn zij destijds belasterd (vaak door hun directe omgeving) op een zodanige manier dat hun psyché ernstig beschadigd is geraakt. Waardoor zij door hun traumatische ervaringen weinig of geen medeleven voelen met homoseksualiteit in dit leven. Eerder zien zij in deze situatie mogelijkheden van wraak. Maar wat hun ervaringen ook waren, hun energie heeft zich voor hen nog niet voldoende geheeld, om dezelfde soorten van traumatische ervaringen bij anderen te zien, die zij zelf eerder ervaren hebben. Zodat zij daardoor geen medeleven voelen, maar eerder wraak. De slepende pijn in de onderdrukte herinneringen en gevoelens van dergelijke zielen, die in dit leven daardoor bewust kozen voor ‘heteroseksualiteit’, veroorzaakt om die reden hun extreme houding richting homoseksualiteit. Volgens de geestelijke ‘Wet van Aantrekking’ geldt, dat wanneer resulterende gevoelens van oneerlijke behandeling in wat voor situaties dan ook recent nog aanwezig zijn, er nog steeds gelijkaardige gevoelens door de Ziel aangetrokken kunnen worden. Nochtans, kan de psyché van het huidige leven niet bewust weten, dat het de aantrekking van gedeelde gevoelens is en ‘overname’ van vroegere pijnlijke sensaties van onderdrukte herinneringen van een eerder leven betreft.

Energetische gerichtheid.

Hoe beter is het evenwicht te leren vinden tussen de twee extremen van ‘mannelijke en vrouwelijke’ energie, dan op een min of meer geïntegreerde basis? Het ideaal is ‘Androgeen’, welke op geen enkele wijze te doen heeft met de menselijke seksuele gesteldheid. Maar eerder met de twee tegengestelden in de menselijke geaardheid. Androgene zielen zijn doorgaans wat verder ‘spiritueel’ ontwikkeld, vanwege het evenwicht tussen de ‘mannelijke en vrouwelijke’ energie die zij hebben weten te vinden. Overigens beperkt ‘mannelijke energie’ zich niet uitsluitend tot het mannelijke geslacht en beperkt ‘vrouwelijke energie’ zich ook niet uitsluitend tot het vrouwelijke geslacht. Mannelijke energie is vaak wat te ‘direct en zonder omwegen’, veelal productief gericht en heeft er doorgaans behoefte aan om zichzelf te bewijzen. Terwijl ‘vrouwelijke energie’ vaak ‘zacht’ is met een wat ‘stillere’ kracht als uitgangspunt. Ook streven vrouwen vaak naar meer ‘onderlinge verbondenheid’ en het meer met elkaar rekening te willen houden. In relaties waarin de één alleen ‘mannelijke’ energie bezit en de ander alleen maar ‘vrouwelijke’ energie, met aan beide kanten de nodige kenmerken die daarbij horen, is de duurzaamheid van de relatie niet altijd te garanderen. De uiteindelijke ontbinding van deze relaties doormiddel van scheiding, kan in deze situaties in overeenstemming zijn met de ‘karmische’ lessen die zij in het begin onbewust met elkaar zijn aangegaan. Vanzelfsprekend is elke balans in een relatie gewenst, maar sinds seksuele energie één van de meest essentiële aspecten van de menselijke geest is, is de balans tussen de energieën van ‘yin en de yang’ waarschijnlijk het meest gewenst. Voorts is het mogelijk om seksuele energie in en naar andere ‘productieve’ niveaus te transmuteren en velen die wel of niet vrijwillig alleenstaand zijn doen dat dan ook. Ook degenen die seksualiteit ondergeschikt hebben gemaakt aan de ‘Liefde en de vriendschap’ van een duurzame en hechte relatie.

Vanuit de intentie van Liefde.

Het delen en verdelen is een zaak van mensen. Vanuit de Geestelijke Wereld bezien is oprechte ‘Liefde’ voor meerdere personen tegelijk, heel goed mogelijk. Maatschappelijk, of wat men maatschappelijk en sociaal aanvaardbaar vindt, is dit in onze wereld anders geregeld. De voorbeelden uit de Bijbel dat man en vrouw elkaar altijd ‘eeuwige’ trouw moeten beloven, maakt niet dat dit ook een ‘Geestelijke’ opvatting zou moeten zijn. Zo goed als men in een familie of vriendenkring ook van meerdere personen tegelijk kan houden. Kan de mens in één leven ook meerdere partners en meerdere ‘liefdes’ hebben, ook tegelijkertijd, maar dan altijd wel in overeenstemming en met respect voor elkaar en vanuit een basis van oprechte liefde. Vanzelfsprekend is de tijd waarin wij nu leven nog niet rijp voor deze opvatting. Nog steeds zijn er bepaalde culturen waar een man wel meerdere vrouwen heeft, maar dat heeft dan meer te maken met ‘status- en materiële standpunten’, dan met spirituele uitgangspunten. Wat betekent dat dit zeker niet de vorm is, die bedoeld wordt vanuit een ‘geestelijke’ optiek. Maar de mens zal in het komende ‘Aquariustijdperk’ geleidelijk aan andere samenlevingsvormen gaan creëren. Samenlevingsvormen waarin meerdere partners van beide seksen samen kunnen leven en elkaar in volledige harmonie ‘Lief’ kunnen hebben, zonder dat er van enige jaloezie sprake zou kunnen zijn. Waarbij de opvoeding en het groot brengen van kinderen dan ook meer de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de ‘groep’ wordt, waarbinnen men met elkaar samenleeft. Het lijkt misschien nog erg vreemd, maar de mens zal langzaamaan boven het idee uit gaan groeien, dat twee mensen alleen maar voor elkaar bestemd zijn, vanaf het moment van ‘trouwen tot aan de dood’. Dit soort opvattingen zijn puur menselijk en begrijpelijk, maar daardoor ook voor sommige mensen een zodanige last, dat zij dan maar uit plichtsgevoel bij elkaar blijven, terwijl zij elkaar eigenlijk niet meer kunnen verdragen. Met als gevolg dat men uiteindelijk toch uitelkaar gaat, al is dat voor sommigen pas na decennia.

Liefde beperkt zich niet.

In het nieuwe tijdperk dat reeds gaande is, zal de mens steeds meer behoefte krijgen om op een andere manier met elkaar samen te willen leven. Meer vanuit de intentie van ‘Liefde, van harmonie en met meer respect voor en naar elkaar’. Men ziet geleidelijk het grotere verband en ziet men ook dat ‘Liefde’ zich niet hoeft te beperken tot één enkel persoon of één partner. Het bewustzijn en het ‘weten’ dat men hier anders mee om kan gaan, zal in het nieuwe tijdperk gaan groeien. Er zullen in de (verre) toekomst grote ‘leefgemeenschappen’ gaan ontstaan, waar de mensen in harmonie en met veel ‘liefde en respect’ voor elkaar, samen kunnen leven. Maar dit is iets wat in het komende tijdperk en mogelijk pas over honderden jaren, langzaam tot bloei zal komen.   

Inspiratie: Literatuur, ‘Steve Rother en de groep’. ‘Denk met je hart’, Cobie de Haan en Par Lanto..                    



     

vrijdag 18 juli 2014

De illusie van de Tijd.


 
De illusie van Tijd en Ruimte

Voorwoord.

Toen de mens geschapen werd is er een ‘beveiliging’ ingebouwd, die de overleving op Aarde zou waarborgen. Het was een noodzakelijk bestanddeel dat toegevoegd werd aan de schepping, om de mens dichter bij zijn (grof)stoffelijke manifestatie in deze wereld te brengen. Deze beveiliging was niets anders dan het tijdsverloop tussen ‘creëren en manifesteren’. In de ‘Geestelijke Wereld’ bestaat er geen tijdsverloop tussen de tijd waarin men iets denkt en de tijd waarop het zich in die wereld manifesteert. Dat is typerend voor alle hogere ‘dimensies’ dan de dimensie waarin wij op Aarde leven. Omdat ‘lineaire tijd’ alleen maar bestaat op lagere niveaus, waaronder de wereld waarin wij leven. Het probleem ontstaat in de ‘driedimensionale’ wereld waarin wij leven, omdat de mens daar zijn gedachten nog niet onder ‘controle’ heeft. Als directe manifestatie ook in deze wereld aanwezig zou zijn, zou het niet lang duren voordat de mens zijn grootste ‘angsten’ werkelijkheid zouden zien worden, waardoor het leven van de mens voortijdig zou eindigen. Het was daarom noodzakelijk om het ‘tijdsverloop’ te introduceren, als een methode om op effectieve wijze om te kunnen gaan met het leven in de derde dimensie. Nu bestaat er in zeker opzicht een ‘pauze’ tussen de tijd van manifestatie en de tijd waarop die werkelijkheid wordt. Het lijkt erop alsof het ‘Goddelijk Principe’ voortdurend vraagt, ‘ben je er zeker van?’. De (mede)schepping reist met het tijdsverloop mee en presenteert zich alleen, als de ‘trillingsfrequentie’ gelijk is aan de ‘trilling’ die men heeft op de momenten dat een en ander in ‘beweging’ wordt gezet. De Kosmos gebruikt elk moment van het tijdsverloop om er zeker van te zijn, dat dit de juiste ‘trillingsfrequentie’ voor de mens is. Vandaar ook dat de ‘Tijd’ in vroeger dagen anders beleefd werd dan in de huidige tijd. Voor de meeste mensen is dat goed, want het is een effectieve manier om zichzelf er tegen te beschermen.

Variabelen.

De lengte van het tijdsverloop varieert sterk, afhankelijk van verschillende variabelen. De (mede)scheppingen die met sterke emoties in beweging worden gezet, zullen veel sneller door het tijdsverloop gaan dan dat dit op een rustiger wijze zou gebeuren. Als een (mede)schepping met passie in het tijdsverloop wordt gezet, dan zal dat sneller worden gemanifesteerd. Dat is ook de reden waarom men altijd ‘angst’ creëert, want angst is een sterke emotie. Een andere variabele is de tijd, die de menselijke ‘geest’ nodig heeft om dingen of gebeurtenissen op hun plaats te zetten. Als wij ons in het leven manifesteren, doen we dat in het ‘tijdsframe’ van de tijd waarin we leven, hoewel wij als menselijk wezen de tijd niet altijd ervaren op een lineaire manier. Een andere bepalende factor in het tijdsverloop is het eigen ‘overtuigingssysteem’. Als men absoluut gelooft dat een manifestatie tijd kost, of dat men er nog niet klaar voor is, zal het dienovereenkomstig vertraagd worden. Een andere factor is, als de mens in het algemeen zijn ‘trillingsfrequentie’ en het gezamenlijke ‘frequentieniveau’ van de Aarde zou verhogen, zou ieder tijdsverloop worden verkort. Kijken we naar het ‘gereedschap’ van (mede)schepping of van co-creatie, dan is het nuttig om te weten dat de Kosmos alleen die creaties naar de mens terugstuurt, die in vibratie precies overeenkomen met de vibratie van het verzoek. In de Kosmos is geen plaats voor interpretatie. Men zal precies datgene ontvangen waarom is gevraagd. De Kosmos heeft slechts één antwoord op al de verzoeken en dat zijn de woorden: ‘En zo is het….’                

Tijd nader geanalyseerd.

Zoals gezegd, de tijd zoals wij die in onze wereld ervaren bestaat niet op die manier in andere dimensies van ‘Ruimte en Tijd’. Er is een aangenomen en stevig vastgehouden geloof over de tijd en het concept van de tijd in onze driedimensionale wereld. De tijd zoals wij die ervaren is één van de ‘ankers’ van deze dimensie, die wij gezamenlijk hebben geconsolideerd. De mens heeft de tijd stevig ‘geconsolideerd’ door ‘geschiedenis, vroegere gebeurtenissen, klokken, kalenders en de manieren en methodes van meting’. De mensheid heeft een relatie met de tijd die zeer interessant is. De tijd zoals we die voor onszelf gecreëerd hebben, houdt ons in een relatieve werkelijkheid opgesloten. De tijd is in onze driedimensionale wereld een concept. Al de ‘woorden, gezegdes en uitdrukkingen’, die wij bezigen, beperkt ons in onze ‘geestestoestand’. Men zegt bijvoorbeeld: ‘Er is niet genoeg tijd, de tijd is te kort, zonder tijd komen te zitten, de tijd gaat veel te snel, geen tijd te verliezen, meer tijd willen wensen, ik wens dat de tijd opschiet, de tijd gaat zo langzaam en waar is de tijd gebleven?’ Dit zijn allemaal ‘geloven en overtuigingen’ over de tijd, die men voortdurend weer opnieuw creëert. Tijd in het algemeen reageert op ‘houding, overtuigingen, verklaringen, woorden en op de trillingsfrequenties’ van al datgene wat door de mens tot uitdrukking wordt gebracht. De tijd is één van de weefsels van het ‘spel’ dat gezamenlijk door de mens in deze wereld gespeeld wordt. Het is als een ‘sluier’ en houdt ons binnen de illusie van Tijd. Het is wijs om te beseffen, dat destijds de tijd alleen gecreëerd werd om een bepaald aspect van de werkelijkheid te dienen.

De tijd transformeren.

Stel als voorbeeld een grote stromende rivier voor. Men bevindt zich op deze rivier in een rubberboot of in wat voor een boot dan ook. De rivier stelt de ‘Tijd’ voor. Men stapt als het ware in het ‘Geloof van de Tijd’ en vaart op die manier met de tijd mee. Breid nu datgene wat men ziet uit, om uitgebreid naar de oevers van de rivier te kijken. Breid het blikveld uit naar de beboste omgeving waar de rivier doorheen stroomt en probeer het volledige bos aan weerszijden te overzien. Ervaar dat de stromende rivier waarop men vaart slechts een deel is van de omgeving waar men doorheen komt. Slechts een klein deel van het bos en van  de totale omgeving waarin men zich op dat moment bevindt. Met andere woorden de ‘Tijd’ is in werkelijkheid niet meer dan een klein aspect van het geheel. Een klein deel van het geheel waarin wij leven. De tijd is de ‘stromende rivier’ van trillingsfrequenties, dat in werkelijkheid slechts een klein aspect vertegenwoordigt van het Universum waarin wij leven. De tijd is slechts een illusie van de aan de Aarde gebonden ‘geest’ van de mens. De mens handelt uitsluitend volgens zijn eigen overtuiging en bepaalt daardoor de ‘tijd’ waarin hij leeft. Men zou wensen dat het besef over ‘tijd’ zou verschuiven. In het ‘geloof’ over tijd zit namelijk veel vrijheid. Als men het ‘geloof en de overtuiging’ over tijd zou transformeren, dan zou de fysieke werkelijkheid daaraan voorbij worden gereflecteerd. Men zou als het ware met de tijd moeten spelen. ‘Strek het uit, kneed het, zie het als iets wat men kan begrijpen, treedt uit de tijd vandaan en sta als het ware in de tijd’. Hoe zou de dag eruit zien als de ‘tijd’ slechts één kamer was? Een kamer die men kan betreden, waar men in kan verblijven of er slechts doorheen zou kunnen gaan. Ieder individu wordt vroeg of laat geconfronteerd met diens oude driedimensionale ‘tijdsovertuigingen’ en met het conflict als men zich bewust in een andere dimensie van ‘tijd’ zou willen verplaatsen. Een dimensie van tijd die men op dat moment zou wensen, gelet op de omstandigheden waarin men zich op dat moment kan bevinden.

Nieuwe frequenties van tijd.

Verbeeld zich eens in om te willen verhuizen naar een nieuwe frequentie van tijd, een frequentie waarin de tijd zoals men die kent niet bestaat. Verbeeld de ervaring van een uitgebreide staat van ‘bewustzijn’ en een uitgebreide staat van besef, waarin men denkt en het ook direct tot uitdrukking brengt van datgene wat men zonder ‘tijdsvertraging’ gemanifesteerd wil zien. Men zou het denken en het zou gemanifesteerd worden. Men zou het denken en het zou er ook onmiddellijk zijn. Doch er zijn er velen in de tijd, die onder de mens dit concept al vele keren en op vele manieren tot uitdrukking hebben gebracht. Jullie ‘wijsgeren en verhalenvertellers’ zeggen het heel goed. Een bekend persoon merkte eens op: ‘Om zo snel als de gedachte te vliegen, om overal te zijn waar je wilt zijn, moet je eerst beginnen door te weten dat je al gearriveerd bent’. De mens beseft geleidelijk aan dat men niet beperkt is door het fysieke lichaam en dat de mens meer omvat dan alleen maar de uiterlijke verschijning ervan. Maar men moet nog beseffen dat men ook niet beperkt is door de gezamenlijke overtuiging over de ‘Tijd’. Over wat de ‘Tijd’ in essentie is en over de sterke relativiteit ervan. De mens is in alle opzichten niet beperkt, ‘niet fysiek en niet geestelijk’ en ook niet voor wat de ‘Tijd’ aangaat. Doch de mens ontwaakt langzaam uit zijn ‘illusie’ en beweegt zich geleidelijk aan naar de schitterende ‘multidimensionale’ expressie van zijn eigen Goddelijk Geest, die in elk mens nog schuil gaat maar wel in een ieder latent aanwezig is. Velen ervaren al het innerlijke conflict van oude ‘overtuigingen en concepten’ over ‘Ruimte en Tijd’ en het besef dat de mens meer is dan alleen maar het fysieke aspect van dit alles. De mens is een onbeperkt wezen met een uitgebreide ‘staat van bewustzijn’. Besef daarom dat ‘tijd’ een onderdeel is van illusie. Probeer dit besef ‘op te tillen’ voorbij de overtuigingen van deze dimensie. Besef van waar men vandaan komt veel groter is dan de ‘tijd’. De essentie van wie men is, is ver voorbij de tijd. De essentie van wie men is, lijkt in een zeker opzicht op het fantasiespel dat kinderen spelen. De mens speelt in een bepaald opzicht met het ‘spel van de tijd’. Doch de mens kan de ‘tijd’ met diens beperkte concepten niet in eren houden en tegelijkertijd de vrijheid van ‘Geen Tijd’ te kennen. Het is juist in de ruimte van ‘Geen Tijd’ dat de mens in de toekomst zal kunnen reizen.

Word bevriend met de Tijd.!

De mens kan de tijd bereizen, de tijd verschuiven, de tijd eren, worstelen met de tijd, tijd verzamelen of proberen vast te houden aan de tijd. Of te kunnen ontspannen en de energetische verschuiving, die er inmiddels al aan het plaatsvinden is met het bewustzijn en het bewustzijn van alle ‘gevoel hebbende’ wezens omhelzen. Het is begrijpelijk dat hiermee één van de meest heilige ‘geloofssystemen’ van de mens wordt blootgelegd. En het is begrijpelijk dat hier weerstand tegen is en dat men daarover verward en verbouwereerd over zou kunnen zijn. Dit vanwege de alom heersende overtuigingen over de ‘wetten van de tijd’ in deze wereld en de geprogrammeerde concepten over de tijd. Met andere woorden, wees bewust van de manieren waarop men de ‘tijd’ en de heersende overtuigingen over de ‘tijd’ vasthoudt en blijf doorgaan, om voorbij dit aspect de ‘tijd’ wezenlijk te onderzoeken. Wees zachtaardig met jezelf. Maak van de ‘tijd’ jouw vriend, de tijd is zeer elastisch en flexibel. Speel er op een nieuwe manier mee. Ontspan in wat wat men doet, lach en ‘licht’ op en wees er zich van bewust, dat men momenteel een enorme verschuiving in de evolutie ervaart. Hopelijk zullen al deze woorden helpen bij het bereiken van een nieuw besef. Besef dat men in wezen een ‘Tijdreiziger’ is. Men verhuist geleidelijk naar een andere staat van ‘Zijn’ en staat de gedachten toe, om zowel naar het verleden als naar de toekomst te reizen. Energie volgt de gedachten. Gedachten zijn zeer krachtig en reiken tot ver in het Universum. Ga voorbij de ‘tijd’ en de dimensie waarin men denkt voor altijd te moeten zijn!. Alles is relatief en kan veranderd worden, ook de ‘Tijd en de Ruimte’ waarin men denkt voor altijd te moeten leven.            

                           
Inspiratie: ‘Denk met je hart’, Cobie de Haan.  Het boek ‘Herinneren’, Steve Rother en de Groep.

donderdag 17 juli 2014

Kundalini energie, het 'Innerlijk Vuur'. Deel 4




 
'Ziel in beweging'
 
Het volgende artikel is geschreven door Lisa Gawlas, mediamiek schrijfster, channeler en spiritueel therapeut. Wonende in de VS en deskundig op het gebied van Kundalini energie.

Kundalini.

Lisa vertelt haar verhaal vanuit haar persoonlijke ervaring en luidt als volgt: ‘Er is een enorme stroming aan het gebeuren dwars over onze kostbare planeet en beweegt zich op de één of andere manier door het lichaam van iedereen heen.’ Ik krijg een stroom aan E-mails over mensen die de Kundalini op dit moment ervaren. Kundalini energie schijnt op veel verschillende manieren geactiveerd te kunnen worden, in het eerste deel van deze serie is al gesproken over het opwekken van deze energie tijdens een meditatie. Maar het schijnt ook te kunnen gebeuren bij een ontmoeting met een vreemde. Lisa vertelt, ik ben doorgaans niet voor een opzettelijke activering van deze energie, omdat het lichaam diens eigen ‘timer’ heeft en het beste weet wanneer het lichaam gereed is voor een dergelijke ervaring. In het met kracht forceren van dit proces kleven enorm veel risico’s. De Kundalini zelf is een frequentiestroom binnen in het lichaam, hoewel men het associeert met ons ‘wortelchakra’, is het ‘kroonchakra’ er net zoveel bij betrokken als het wortelchakra. En zeer specifiek de ‘pijnappelklier’. De ‘pijnappelklier’ is de regelaar van het ‘Licht’, anderzijds bekend bij de melatonine productie. Een meneer mailde Lisa onlangs over een ervaring, die hij had toen hij naar een vrijmarkt ging. Een dame die de vrijmarkt min of meer vertegenwoordigde, sprak met hem en zijn lichaam begon op de klank van haar stem duidelijk te reageren. Toen zij hem aanraakte onderging hij een bijzondere, zo niet oncomfortabele Kundalini ‘explosie’ binnenin zichzelf. Eerst zag hij duidelijk haar Aura, kennelijk had hij deze sensitieve gave, maar toen zij uitgebreid met hem sprak hoorde hij kennelijk de ‘frequentiecodes’ binnenin haar stem. Want toen zij tijdens het geanimeerde gesprek zijn arm plotseling even aanraakte, werd zijn Kundalini proces direct in volle gang gezet. Zij bleek achteraf zijn ware ‘Ziels- of Geestverwant’ te zijn geweest en trad kennelijk op het juiste moment zijn leven binnen, om zijn ‘lichtlichaam’ op deze manier te activeren. En zij dachten beiden alleen maar dat het was om dingen te kopen en te verkopen! Je moet de humor er wel van inzien, maar de man verzekerde Lisa in alle oprechtheid, dat het voorval daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.
 
 

Omgaan met Kundalini energie.

Zoals het al eerder gezegd is, is de Kundalini energie voortdurend in ons werkzaam en stroomt zij continue door ons meridianenstelsel, ook wanneer de mens zich er totaal niet bewust van is. Omdat de Kundalini het meest krachtig ervaren wordt vanuit het ‘wortelchakra’, specifiek het gebied van de lies, reduceert men vaak de essentie van wat er gaande is. Zowel de ‘kroon- als het wortelchakra’ draaien snel op de versnelling van ‘verandering’. Zowel veranderingen op ‘cellulair- als op bewustzijnsniveau’. Doorgaans neemt men niet de tijd en de moeite om opkomende Kundalini energie (mits men dit proces onderkent) volledig te beheersen, en de energie in zichzelf te integreren vanuit de ‘wortel naar de kruin’. Maar de energie is altijd werkzaam en reageert op elke verandering. Het is zo ongeveer als dat de Ziel tegen jezelf zegt, ‘jij doet al het werk en ik heb de tijd en zal wel geduldig wachten’. Maar als de tijd gekomen is, dan stroom ik wel door alle chakra’s heen naar je kruin en zal ik jouw ‘lichtlichaam’ activeren en je frequentie verhogen. Vroeg of laat zal uiteindelijk een ieder van ons door deze ‘integratie’ heengaan, spontaan of opzettelijk, hetzij in dit leven of misschien pas in een volgend leven. Maar wat ik tot nu toe begrijp zegt Lisa, is de ‘Zielsverbinding’ met anderen, waardoor er kennelijk een ‘overdracht’ van frequenties plaats kan vinden en het ‘lichtlichaam’ van een ander geactiveerd kan worden. Doch er is ook nog een ander aspect aangaande deze Kundalini energie en een behoorlijk groot aspect ook. De mens werd bij zijn schepping destijds op deze wereld ‘geconditioneerd’, om energieën als Kundalini op deze Aarde te kunnen gronden. Maar nu is het de Aarde die deze energie voor ons loslaat. Het ‘gronden’, moet voortaan al helemaal in het kader van de ‘Nieuwe Tijd’, in onszelf gebeuren. De Kundalini komt via de lagere drie chakra’s, de ‘Plexus Solaris’ binnen en verlevendigt het concept, dat wij inmiddels kennen als de ‘Nieuwe Aarde’. Met andere woorden, wij zijn voortaan zelf de ‘Nieuwe Aarde’. Het is niet meer iets dat buiten onszelf plaats moet vinden. Er zijn momenteel nog plekken op deze Aarde, dat wanneer wij op de juiste plek gaan staan, het ‘energielichaam’ in onszelf op verbijsterende en zeer krachtige manier activeert. ‘Kundalini activering’ door slechts alleen maar op de juiste plaats te stappen (knooppunten van Leylijnen), te vergelijken met chakra’s maar dan in het Aardoppervlak). Sommigen van deze Aardchakra’s zijn buitengewoon krachtig. De mens is voortaan zelf de ‘schepper’ van de Nieuwe Aarde, het komt van binnen ons zelf uit en wordt ‘buitenwaarts’ gecreëerd in de volle expressie van het goddelijke ‘Zijn’ in ons. De mens vertegenwoordigt meerdere energetische ‘stromingen’ in zijn ‘etherische lichamen’ en wel om veel uiteenlopende redenen. Daarom hoeft zoals wij het tegenwoordig begrijpen, niet elke ‘heftige’ krachtstroming een ‘Kundalini ervaring’ te zijn. Daar zijn meerdere factoren van afhankelijk. Een en ander is in het vorige deel al uitvoerig aan de orde gekomen. Maar de Ziel brengt welzeker hogere ‘trillingsfrequenties’ van het Lichtlichaam binnen, op diverse momenten van onze eigen ontwikkeling, hetzij nog in dit leven of anders in een leven daarna.

Het integreren van de Kundalini energie in zichzelf.

Lisa vertelt verder: ‘Er zijn mensen die hun ‘Zielenenergie’ duidelijk gevoeld hebben, hun Kundalini ‘ontwaakte’ en bewoog snel vanaf de basis van hun ruggenwervel rechtstreeks naar boven, naar de ‘kroonchakra’ om hen toe te staan een verbijsterende ervaring van ‘gelukzaligheid’ te kunnen ervaren.’ (Zie onder andere het eerste deel van deze serie over een Kundalini ervaring tijdens een meditatie.) Dit betekent dan nog niet dat men de Zielenenergie volledig geïntegreerd heeft, maar het ‘Hogere Zelf’ stond het even toe om te weten wat deze ervaring in de praktijk betekent. Als de Kundalini energie plotseling ‘ontwaakt’ (forceer het absoluut niet, aangezien men in een fysiek lichaam huist en het pijn kan doen, als het fysieke ‘omhulsel’ niet voorbereid is om deze krachtige energie te ervaren), is het eerste dat men moet doen om er ‘innerlijk’ mee te willen verbinden. Raak er bewust en vertrouwt mee! Visualiseer voor jezelf het proces. Lisa vertelt: ‘omdat ik op mijn manier zo visueel ben ingesteld, visualiseerde ik het als een ‘slang’ die ik kon zien en waarmee ik mij kon verbinden’. Maar ik krijg ook mensen in mijn praktijk, die beweren de Kundalini energie als een bol van ‘Licht’ te hebben ervaren, dat zich ‘zigzaggend’ langs de ruggengraat een weg omhoog bewoog. Anderen hadden ‘krachtige en warme’ gevoelens en wisten wat hen overkwam. En ga zo maar verder. Er is geen juiste of eenduidige manier van visualisering voor dit proces. Een ieder ervaart het weer op zijn of haar eigen manier, omdat elk mens uniek is en het bij een ieder weer op een andere manier tot uitdrukking komt. Bovendien heeft men dit in het Hindoeïsme zo voorgesteld, omdat de ‘slang’ daar een bepaalde symbolische betekenis heeft. Bovendien betreft het een reservoir van ‘levensenergie’, die vrijkomt en niets anders dan ‘Licht’ vertegenwoordigt, dat het ‘Lichtlichaam’ nader activeert. En de frequentie van dit ‘Lichtlichaam’ doet verhogen. Er is geen juiste of verkeerde manier bij het vrijkomen van deze energie, het enige dat ertoe doet is de juiste ‘verbinding’ met deze krachtige ‘frequentie energie’, die zich vanuit de basis van de ruggengraat langzaam omhoog beweegt.
 
 

Het activeren van de energie.

Als men eenmaal bewust verbinding met deze ‘Zielen- of Lichtenergie’ heeft gemaakt, gebruik dan de handen om zich er echt mee te verbinden en om het voorzichtig te kunnen voelen. Door te testen en eventueel ‘fouten’ te maken, gaat men ontdekken dat men het tempo en de snelheid van de frequentie kan controleren. En door zich op deze manier te verbinden met de energie, kan men beginnen met het naar boven te trekken in de richting van de navel, naar het tweede ‘sacrale chakra’ even onder de navel. Er zal geen vergissing zijn wanneer men deze energie zelfs maar een fractie bewogen heeft, omdat het menselijk lichaam de ‘sensaties’ ervan zelf aangeeft en activeert. Als men in dit proces iets visueels wil creëren, maak het dan iets vanuit het ‘Zelf’. Zie het omhoog komen van de energie bijvoorbeeld als iets ‘sensueels’, iets dat men uitsluitend met het eigen lichaam heeft. In essentie zijn wij ‘geestelijk’ gezien androgyne wezens, die slechts ten behoeve van de incarnatie een bepaald geslacht mee gekregen heeft, maar dat in een volgend leven best vanuit het andere geslacht plaats zou kunnen vinden. Men kan zelfs voor de visualisatie vroegere ‘levensgedaanten’ gebruiken, als men die kennis vanuit vorige levens (via paranormale weg) al tot zich heeft gekregen. Het punt is dat het strikt over jezelf gaat en over niemand anders. Men zal op deze manier ontdekken, dat als men echt begint om de Kundalini uit zijn ‘slaapplaats’ op begint te wekken, er veel oude herinneringen naar boven komen en weer weg zullen vliegen. Zelfs als de herinnering onplezierig is, is men zo verbonden met de innerlijke ‘extases’ ervan, dat het er zelfs helemaal niets toe doet en het proces zich alleen maar van het ‘Zelf’ bevrijdt. Als het lukt om de Kundalini energie persoonlijk vanuit het ‘wortelchakra naar het sacrale chakra’ te bewegen, voel het dan niet als verkeerd als men oncontroleerbaar, bepaalde ‘orgastrale’ gevoelens ervaart. Het ‘Meester’ zijn over het eigen lichaam vergt veel oefening en concentratie. En hoe meer men oefent, des te sneller men er in slaagt de ‘orgastrale’ gevoelens of extases te controleren en te kunnen dirigeren. Wanneer men moeiteloos de Kundalini energie omhoog heeft kunnen trekken, is het tijd om de energie verder omhoog te bewegen naar de ‘Plexus Solaris’ (Zonnevlecht) even boven de navel.


Het verder beheersbaar maken van het proces.

Denk voor geen enkel moment dat de Kundalini energie waar men mee bezig is ‘bewust of intelligent’ is, het is namelijk beide aangezien het de ‘Levensenergie Prana’ betreft en deel uit maakt van het goddelijke aspect in de mens zelf. Het is als het ware de ‘dans van integratie’ die samen met het lichaam gedaan wordt en niet sneller kan, dan dat het proces zich fysiek voltrekken kan. Ga vervolgens verder naar boven in het lichaam totdat men efficiënt in staat is de energie te controleren en naar eigen goed dunken, alsook met alle gevoelens die daarbij horen, de energie met succes naar boven te brengen. Het nog verder naar het hoofd kunnen transporteren, op weg naar de kruin, zou nu moeiteloos moeten kunnen. Dat is uiteindelijk wanneer men weet dat de ‘Zielenenergie’ volledig geïntegreerd is in iedere cel, iedere molecule en in ieder aspect die men vertegenwoordigt.

Lisa Gawlas

 

zaterdag 12 juli 2014

Kundalini, het 'Innerlijk Vuur'. Deel 3 'Mijn persoonlijke ervaring'.


Wat voorafging.

Kundalini is een begrip dat haar oorsprong heeft in de Hindoeïstische Yoga- en tantratraditie’ van India. Kundalini komt van het woord ‘kunda’, dat ‘pot of bewaarplaats’ betekent. In het Sanskriet heeft het echter de betekenis van de ‘opgerolde’. Wat verwijst naar een klein spiraalvormig opgerold ‘energiekanaaltje’, dat in de Aura ter hoogte van de stuit aan de basis van de ruggengraat ligt. Maar in essentie betekent het woord, de ‘rondgaande, draaiende, kronkelende of spiraalsgewijze werking van plotseling vrijgekomen energie’. Of anders gezegd, die een ‘verborgen’ energiebron aanduidt in de energetische aspecten van de mens. Kundalini is een uitvloeisel van een ven de ‘Elementale krachten’ van de natuur. Bij de mens werkt deze kracht in en door zijn ‘aurisch Ei’ (Aura) en komt tot uitdrukking in een voortdurende werking bij alles wat de mens maar onderneemt, ook wanneer de mens zich er totaal niet bewust van is. In haar hogere aspecten is Kundalini een kracht die ‘draaiende of rondgaande’ wegen volgt en daarbij gedachten en krachten meevoert, die uit de hogere ‘triade’ (Drievuldigheid) van de menselijke geest voortkomen. In abstracte zin vertegenwoordigt ze de ‘universele levensenergie’ Prana. Die in een ieder werkzaam is en in lichte mate altijd via het ‘meridianenstelsel’ door onze Aura stroomt. Als de Kundalini ‘ontwaakt’, dan komt er een geestelijk transformatieproces op gang dat kort of lang kan duren en onder deskundige begeleiding, uiteindelijk tot een bepaalde staat van ‘verlichting’ zou kunnen leiden.

Transformatieproces.

Het Kundaliniproces is een transformatieproces, dat tot doel heeft storende ervaringen die het bewustzijn ‘verkleuren’ of soms zelfs geheel verduisteren, op te ruimen en af te voeren. Het proces op zich wordt bewerkstelligd door een bepaalde activiteit van energie, die op spontane wijze van binnenuit alle ‘geestelijke en lichamelijke’ stoornissen van het menselijk systeem opruimt. Dit proces gaat niet zonder het nodige lijden, pijn en verdriet, maar kent daarnaast ook momenten van ‘creativiteit, schoonheid en vreugde’. In principe is het Kundaliniproces een natuurlijk schoonmaakproces, dat al datgene wat bij een ieder latent aanwezig is en op een één of andere manier het bewustzijn verkleurt of verstoord, opruimt. Als de Kundalini werkelijk actief is, zullen er zonder enige aanleiding allerlei angsten, trauma’s en eventueel ziekten aan de oppervlakte komen om opgeruimd te worden. Soms gebeurt dat via een plotseling optredende emotionele ontlading (Catharsis). Tijdens zo een proces zijn mensen vaak ‘objectief’ als zij het over zichzelf hebben en vaak meer ‘communicatief’ in het delen van hun ervaringen. Soms hebben zij last van lichamelijk verschijnselen zoals, ‘hitte, kou, vreemde ademhalingspatronen, hartritmestoornissen, trillen van lichaamsdelen of stoornissen van energetische aard en heftige vibraties in de chakra’s’. Tevens kan men tijdens zo’n proces te maken krijgen met ‘paranormale’ ervaringen van velerlei aard, wat weer te maken heeft met het opruimen van oud ‘karma’. Wat met paranormale ervaringen het belangrijkste is, is dat we zo ze veel mogelijk laten voor wat ze zijn. Indien de informatie klopt, dan kan men er kritisch gebruik van maken. Maar uiteindelijk zal het hele transformatieproces moeten leiden tot een zekere mate van ‘verlichting en een nieuw ‘levensinzicht’.



 
Precies zoals ik het voelde. 

Mijn persoonlijke ervaring.

Zelf heb ik in 1997 een ‘energetisch’ proces doorgemaakt dat precies zeven weken lang duurde en waarin ik veel van wat er inmiddels over Kundalini geschreven is in herken. Of dit energetische proces achteraf beschouwd een Kundalini ‘ontwaking’ is geweest, daarover moeten deskundigen op dit gebied maar hun mening over geven. Omdat ik veel algemene kenmerken uit het Kundalini transformatieproces herken in datgene wat ik zelf meegemaakt heb, ga ik er vooralsnog van uit dat mijn ervaring niet los te zien is van wat er inmiddels over Kundalini bekend is. Mijn persoonlijke ervaring verliep als volgt:

Mijn door mij veronderstelde ‘Kundalini- of transformatieproces’ nam op de keper beschouwd een aantal jaren in beslag. En verdeelde zich in een ‘aanloopfase, een ontwaking van zeven weken en in een fase waarin alles geleidelijk aan weer werd genormaliseerd’. Maar dan wellicht op een iets hoger ‘frequentieniveau’ dan voorheen, want zo ervoer ik dat. Het aanloopproces manifesteerde zich bij mij al duidelijk een jaar voordat het genoemde proces van zeven weken zich in mij manifesteerde. Geleidelijk aan voelde ik mij in 1996, ‘spiritueler, emotioneler, met een gevoel of verlangen waarin het aspect onbaatzuchtige ‘Liefde’ voor mij geleidelijk aan erg belangrijk werd. En waarin ik mijzelf geleidelijk aan sterk ‘bewogen’ voelde met alles en iedereen. Omstreeks 28 juli 1997 ontstond er plotseling een periode van zeven weken, waarin naar mijn idee ‘Kundalini’ energie een belangrijke rol ging spelen. Zeven weken lang had ik ’s morgens bij het wakker worden last van ‘duizelingen’, waarbij alles om mij heen draaide. Daardoor moest ik elke ochtend ‘schrijlings’ mijn bed uit komen, om normaal overeind te kunnen komen. Als ik overdag bukte, dan kreeg ik in lichte mate dat gevoel weer. Maar verder functioneerde ik fysiek prima. Exact te zelfde tijd had ik van het een op het andere moment een soort ‘elektrische helm of band’ om mijn hoofd, bestaande uit krachtige energetische tintelingen dat ter hoogte van het ‘voorhoofdchakra’ begon en het krachtigst werd bij mijn kruin. Deze energetische ‘helm’ had ik dag en nacht. Regelmatig had ik het gevoel dat mijn hoofd in ‘brand’ stond, zonder dat ik rood of warm aangelopen was. Het voelde letterlijk alsof ik als een fakkel brandde. Ook op mijn ‘Ajnacentrum’ (voorhoofdchakra) voelde ik continue een lichte druk. Bovendien was ik ook meer ‘helderziend’ dan voorheen en kreeg ik op die manier veel van mijn omgeving mee. Ook ervoer ik rond mijn hele lichaam een krachtig elektromagnetisch veld of elektromagnetische uitstraling, dat als een soort ‘warme jas’ om mij heen lag. Sommige personen die dicht bij mij in de buurt stonden, ervoeren die krachtige uitstraling soms eveneens en maakte er dan opmerkingen over.

Ook mijn persoonlijkheid veranderde.

Fysiek veranderde mijn stem in een meer ‘welluidend’ stemgeluid. Een stem die een toon lager en meer ‘gedragen’ was dan voorheen. Qua karakter werd ik meer extravert, terwijl ik doorgaans wat ‘ingetogener’ was. Het hele proces van ‘ontwaken’ duurde precies zeven weken na 28 juli en eindigde op 14 september 1997. Ik voelde mij in al die zeven weken ‘vrolijk, opgeruimd en zag het leven voor mij als zonnig en als zeer positief’. Ik had het gevoel dat ik heel veel dingen in het leven ‘doorzag’ en voerde soms lange ‘filosofische’ gesprekken met mensen in mijn omgeving. Ik had ook het gevoel dat ik alles in de wereld beter ‘doorzag en de essentie ervan begreep’. Tevens merkte ik dat ik invloed op dieren had. Dieren kwamen enthousiast op mij af en reageerde heel sterk op mij door zich aan mij te onderwerpen. Of door direct ‘bevelen’ van mij op te volgen, wat anders nooit gebeurde. Wij hadden destijds waar ik woonde een aantal paarden, waarop mijn dochters reden. Deze paarden begonnen opeens naar mij te luisteren, wat zij voorheen nooit deden. Ik kwam in de vierde week van dit proces duidelijk in contact met mijn ‘Hogere Zelf’. Ik voelde mij duidelijk ‘overschaduwd’ door hogere energieën en voelde mij nauw verbonden met de mensheid in het algemeen. Ook communiceerde ik van de een op de andere dag met dit ‘Hogere Zelf’ en kreeg ik via deze weg regelmatig adviezen. Ik voelde heel sterk het ‘lijden’ in de wereld en ‘overzag’ duidelijk waar er in de wereld geleden werd. Ik voelde heel duidelijk de behoefte om met veel ‘Liefde’ dit lijden te verzachten en de mensheid te waarschuwen voor mogelijke ‘catastrofes’. Ik ervoer heel sterk dat deze catastrofes niet door de ‘Hogere Macht’, maar door de mensheid zelf veroorzaakt waren en door andere keuzes van de mensheid in de ‘kiem’ gesmoord konden worden. Kortom, ik kreeg heel sterk de behoefte om de mensheid te redden van een eventuele ondergang, om de wereld te koesteren en te sturen naar een wereld van ‘Liefde, Vrede, Verbroedering en van Eenwording’. Af en toe gedroeg ik mij ook als een soort ‘Profeet’. Een Profeet die de mensheid wilde redden van de ondergang.

Informatie over vorige levens.

Voorts kreeg ik in deze zeven weken uitgebreide informatie door over vorige levens en begon mensen in mijn omgeving te herkennen, die een rol in mijn vorige levens hadden gespeeld. Verscheidene collega’s op kantoor herkende ik uit deze vorige levens en aan sommigen vertelde ik dat, wat zij natuurlijk niet begrepen en ook niet geloofden. Wat ikzelf ook wel begreep, als je die informatie zomaar van een collega te horen krijgt terwijl zij zelf niet in reïncarnatie geloofden. Ook een schoollier van achttien uit mijn straat, die ik via een van mijn dochters kende en waar ik af en toe een plezierig contact mee had. Herkende ik als zijnde mijn ‘Tweelingziel’, wat ik aan haar vertelde maar uiteraard ook niet begrepen werd. Kennelijk miste ik tijdens dit ‘transformatieproces’ af en toe even het contact met de realiteit. Het bewuste meisje heb ik daarna nooit meer gezien. Hopelijk gaat het haar goed. Op zondag 14 september 1997 om drie uur ’s middags, eindigde de geestelijke ‘vervoering’ plotseling na precies zeven weken. Ik voelde mij van het een op het andere moment energetisch ‘nederdalen’. Mijn stem veranderde naar mijn oorspronkelijk stemgeluid. Mijn elektrisch magnetische ‘tinteling’ c.q. energetische ‘helm’ rond mijn hoofd verdween. De krachtige ‘energetische’ uitstraling, die ik als een warme deken rond mijn lichaam voelde, verdween eveneens en werd ik van het een op het andere moment ‘koud’ en begon ik hevig te rillen. Ik voelde mij plotseling ‘verlaten’, eenzaam en werd abrupt ‘neerslachtig’. Deze neerslachtigheid duurde de rest van de dag. Vanwege de impact die dit proces op mij had, was ik in die zeven weken een bepaalde periode ‘ziek’ thuis gebleven. Kort na deze periode ben ik weer aan het werk gegaan en ben ik om die reden daarna nooit meer ziek thuis geweest. Maar de eerste twee jaar na dit zeven weken durende proces, voelde ik bij ‘vlagen’ de energie weer vanuit mijn onderlichaam omhoog stromen. Maar zodanig dat dit voor mij duidelijk ‘beheersbaar’ was. Vooral de eerste paar weken was dit bijna dagelijks. Telkens als ik deze energie weer voelde werd ik ‘vrolijk en opgeruimd en zag ik alles weer buitengewoon positief’. Een ‘ontwakende ‘slang’ heb ik nooit duidelijk gevoeld, maar wel dat de energie vanuit mijn onderlichaam in een min of meer ‘circulerende’ beweging door mijn lichaam heen stroomde en fluctueerde.  

De link met het Kundalini proces.

In het vorige deel over Kundalini werd al gesproken over zevenentwintig algemene kenmerken van sterke Kundalini-activiteit. Van deze algemene kenmerken zijn er een groot aantal die zeer herkenbaar waren in het proces dat ikzelf heb doorgemaakt. Wat ikzelf heb doorgemaakt kwam duidelijk overeen met de navolgende genummerde Kundalini-activiteiten uit het vorige deel, te weten: ‘de nrs. 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 12, 14, 17, 18, 20, 22, 25 en 26.’ Over deze genummerde Kundalini-activiteiten kan respectievelijk het volgende gezegd worden:

Bij 1. Energetische tintelingen had ik sterk vanaf de stuit tot aan het hoofd, ik ervoer het als een sterk elektromagnetisch veld, zowel in mijn lichaam als er omheen, met veel tintelingen. Een kriebelend gevoel of een ‘slangetje’ dat omhoog kwam had ik niet.

Bij 2. Ik ervoer regelmatig bepaalde ‘hittesensaties of temperatuurswisselingen’ in de huid of het lichaam. Een gevoel alsof ik in ‘brand’ stond, zonder dat ik echt ‘opvliegers’ had.

Bij 3. Als bij 1, duidelijke ‘energetische’ stromen door het hele lichaam heen.

Bij 5. Wel een gevoel van ‘elektromagnetische spanning’, sommige voorwerpen ‘dematerialiseerden’ en doken plotseling op een andere plek weer op.     

Bij 6. Wel duidelijk van invloed op mijn eetpatroon, minder eetlust.

Bij 7. Wel een gevoel van lusteloosheid, soms extreem.

Bij 8. Sterke vermindering van seksuele behoefte, ik was daarentegen extreem ‘geestelijk’ ingesteld. Ik was uitsluitend met spiritualiteit bezig en kon mij weinig op iets anders concentreren.  

Bij 11. Ik was hyper emotioneel met sterke gevoelswisselingen, maar ‘uitbarstingen’ of iets van dien aard had ik niet. Wel kon ik gauw geëmotioneerd raken en sterk ‘gecompassioneerd’ zijn met iets. Maar doorgaans was ik vrolijk en opgeruimd.

Bij 12. Bij het innerlijk waarnemen van geluiden, had ik een ‘stem’ in mijn hoofd. Dat zich naar mijn gevoel manifesteerde in contact met een ‘gids of met mijn hogere Zelf’. Ik communiceerde er daadwerkelijk mee en kreeg naar mijn gevoel ‘zinnige’ adviezen. Tegelijkertijd was ik onder ‘psychologische’ behandeling (klinisch psycholoog en gedragswetenschapper Wim Vink), omdat ik door mijn huisarts naar hem toe was gestuurd. Een duidelijke verklaring, behalve het ‘paranormale aspect’ kwam in dit onderzoek niet naar voren.

Bij 14. Precies zoals dat bij nr. 14 in het vorige deel verwoord is.

Bij 15. Idem als bij 14.

Bij 17. Precies zoals het is verwoord.

Bij 18. Precies zoals het in het vorige deel werd verwoord. Ik had een lichte druk op mijn ‘voorhoofdchakra’ en voelde zeven weken lang een strakke band om mijn hele hoofd, eindigend bij mijn kruin. Het voelde als een zeer krachtige elektromagnetische ‘tinteling’, die overigens heel plezierig aanvoelde. Mogelijk dat deze energetische ‘helm’ om mijn hoofd de ‘duizelingen’ bij het opstaan veroorzaakte, waardoor ik ‘horizontaal’ van bed moest komen en heel voorzichtig overeind moest komen.

Bij 20. Plotselinge energie-uitbarstingen in de vorm van het in ‘brand’ staan en het gevoel als een ‘fakkel’ te branden.

Bij 22. Ik had een overweldigend gevoel van ‘onbaatzuchtige’ Liefde en toonde als dat zo uit kwam naar iedereen toe. Ik voelde ook heel veel Liefde naar de wereld in het algemeen.

Bij 25. Soms gevoelens van ‘gelukzaligheid’ en zeer zeker het bewustzijn van het Goddelijke. Het ‘goddelijke aspect’ leefde heel sterk in mij en ervoer dat aspect ook heel duidelijk bij anderen. Zoals dat ook in wezen is, het ‘goddelijke aspect’ ligt ten grondslag aan elk menselijk wezen. Zelfs aan de dieren.

Bij 26. Precies zoals het verwoord is in het vorige deel, maar dan zonder spreken in ‘tongen’. Maar wel willen ‘verkondigen’ en de mensheid aan willen spreken om ‘goed te doen en de juiste weg te willen volgen’.

In het voorwoord is al gesproken over het feit dat Kundalini-energie, de universele levensenergie Prana is. En dat deze energie bij een ieder werkzaam is en in lichte mate altijd via het ‘meridianenstelsel’ door onze Aura stroomt. Dat het proces van zeven weken te maken heeft met Kundalini-energie is niet meer dan een feit, aangezien deze energie ten grondslag ligt aan ons hele wezen en wij ons daardoor als een levend wezen kunnen manifesteren in deze wereld. Maar of mijn proces een traditioneel Kundalini ‘ontwaken’ is geweest, daar moeten anderen maar over oordelen. Zelf ben ik die mening wel toe gedaan, maar bijzonder was het in elk geval wel en ben ik er niet minder door geworden. Integendeel, ik ben er meer ‘bewogen, emotioneler en gevoeliger’ door geworden. Wat ik alleen maar als positief beschouw.     

             

  

             

dinsdag 8 juli 2014

Kundalini, het 'Innerlijk Vuur'. Deel 2


 
Wat houdt ‘Kundalini’ precies in?

Algemeen.

Wereldwijd wordt de ‘Kundalini’ het vaakst omschreven als een ‘Slang’. Een ‘rode, pulserende slang van licht’, die omhoog klimt in ons fysieke lichaam. Kundalini werd voor het eerst op die manier beschreven in oude ‘Vedische en Tantrische’ geschriften. In deze geschriften, de oudste ter wereld, staat beschreven dat de ‘Kundalini-slang’ opgerold aan de basis van de ruggengraat ligt te ‘slapen’. Dit ter hoogte van het stuitbeen tot hij wordt opgewekt. Als de Kundalini ontwaakt, klimt hij omhoog langs verschillende ‘energiekanalen’, die deel uitmaken van onze energetische anatomie (etherische lichamen). Energie is in feite ‘vibrerende’ informatie en de Kundalini brengt de energie van ‘Lichaam, Geest en Ziel’ in beweging. Kundalini beweegt zich in eerste instantie omhoog door energiekanalen (zie het meridianenstelsel*), die langs onze ruggengraat lopen en ‘nadi’s’ worden genoemd. Terwijl de Kundalini omhoog klimt worden de zeven ‘hoofd chakra’s’ geactiveerd, oftewel ‘energiecentra’ die eveneens langs de ruggengraat liggen en die de verbinding vormen tussen ‘Lichaam en Geest’. Op zijn weg omhoog moet Kundalini drie ‘knooppunten of granthi’s’ passeren, in achtereenvolgens de: ‘buik-, het hart- en het voorhoofdchakra’. Deze granthi’s’ zijn vergelijkbaar met sluizen in een kanaal of rivier. In deze knooppunten of granthi’s c.q. chakra’s, liggen bepaalde karmische ‘levenslessen’ besloten. Onze Kundalini kan zijn weg pas vervolgen als we de granthi’s ontsluiten met de juiste ‘code’, waaruit blijkt dat we de ‘karmische’ lessen hebben geleerd. Wanneer de Kundalini plotseling in alle hevigheid ontwaakt dan doorboort de energie met kracht de drie blokkerende chakra’s en zoekt het zijn weg naar het ‘kruinchakra’.

 Deze lessen hebben vaak betrekking op kwesties uit het verleden, die in onze chakra’s zijn opgeslagen en daar blokkades vormen. Het opstijgen van het goddelijke ‘levenslicht’ kan er aanzienlijk door worden belemmerd. Als onze chakra’s worden geactiveerd, moeten we ‘emoties’ toelaten, denkbeelden in twijfel trekken en zelfs lichamelijke problemen onder ogen gaan zien, die we hebben gegeneraliseerd. Kundalini is daarbij onze bondgenoot en aangezien ‘duisternis of ernstige negativiteit’ wordt verdreven met behulp van ‘Licht’, kunnen we alleen maar beter en gelukkiger uit de ‘strijd’ tevoorschijn komen.

Een zekere mate van ‘verlichting’.

Door geblokkeerde nadi’s te ontsluiten, open te staan voor de karmische lessen die in onze granthi’s besloten liggen en onze chakra’s activeren, worden we ons bewust van verborgen problemen. Verborgen problemen die een ‘lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel of psychisch’ karakter kunnen hebben. En zijn we in staat deze problemen aan te pakken. Onze intuïtieve gaven worden gestimuleerd en worden we geprikkeld om in het dagelijkse leven meer ons ware gezicht te laten zien. Als Kundalini uiteindelijk de bovenkant van ons hoofd bereikt en doordringt in het ‘kruinchakra’, bereiken we min of meer een staat van ‘verlichting’. Deze wordt in het Sanskriet ‘samadhi’ genoemd. In het kruinchakra, het zevende chakra, versmelt de vrouwelijke Kundalini met haar mannelijke tegenhanger, die zich al ons hele leven op deze plek bevindt. Vervolgens komen op dit punt onze fysieke en spirituele helften samen. In ‘samadhi’ kunnen nu alle onderdelen waaruit we bestaan, door de Kundalini volledig geactiveerd worden en verbinding maken met het ‘Goddelijke’, wat de weg vrijmaakt voor zelfrealisatie. In de meeste tradities wordt ervan uitgegaan dat de gecombineerde ‘mannelijke en vrouwelijke’ energie, de combinatie van ons fysieke en goddelijke zelf, vervolgens afdaalt naar het zesde chakra, ook wel het ‘Derde Oog of het Ajnacentrum’ genoemd. We kijken nu door andere ogen en zijn in staat om de werkelijkheid met onze acties te verlichten. We maken nu deel uit van een goddelijke verbintenis, de ‘Eenwording’ van onze lichamelijke en spirituele essentie. En kunnen we nu niet anders dan ook buiten onszelf naar dezelfde ‘verbondenheid’ zoeken. Vrijwel alle Kundalini-meesters geven adviezen met betrekking tot relaties en seksualiteit. Dat is niet zo vreemd, want ons verlangen naar zelfrealisatie wordt weerspiegeld in het verlangen naar iemand anders, een behoefte om te behagen en behaagd te worden. Het opklimmen van Kundalini kan fysieke reacties veroorzaken als ‘warmte, kou, tintelingen en rillingen’. Maar het kan ook allerlei andere gevolgen hebben, zoals ‘spirituele vervoering, altruïstische gevoelens, de wens om anders te gaan leven, of de ontwikkeling van onvermoede talenten, variërend van muzikaliteit tot helderziendheid’. Er kunnen zelfs symptomen ontstaan, die kenmerkend zijn voor ‘psychische of lichamelijke’ problemen.

Onverwacht actief.

Kundalini kan onverwacht actief worden, maar we kunnen het proces ook bevorderen met doelgerichte oefeningen, die gebaseerd zijn op oosterse en westerse technieken. Waarmee we Kundalini stap voor stap omhoog leiden. Het is mogelijk in het goddelijke licht te ontvangen tijdens een ceremonie, waarbij overdracht plaatsvindt door een Kundalini goeroe. Het kan plotseling omhoog schieten en meteen weer terugzakken, zodat we nauwelijks beseffen wat ons overkomt. Maar het kon ook langdurig op het hoogste punt blijven steken. Het kan ook zijn, dat we meteen vanaf onze geboorte onbeperkt of gedeeltelijk toegang tot onze Kundalini hebben, maar het is ook mogelijk dat we ons hele leven op het ‘ontwaken’ van deze kracht blijven wachten. Niet iedereen maakt het opklimmen van Kundalini mee en voor sommigen is dat ook niet nodig. Een Kundalini ervaring zou dan niets aan hun leven toevoegen. Hoe mysterieus, ongrijpbaar en verheven Kundalini energie ook mag zijn, het is er om zo mogelijk gebruikt te worden. Het is een kracht die in het dagelijkse leven ten dienste hoort te staan van onze gezondheid, onze relaties en ons werk. Het is een goddelijk licht dat tot doel heeft je pad te verlichten bij alles wat je doet. Het verenigt alle onderdelen waaruit je bestaat en verbindt je met alle levende wezens. Je openstellen voor Kundalini energie is te omschrijven als drinken uit een goddelijke communicatie beker. Het verbazingwekkende is dat we allemaal over deze energie beschikken. Diep in ons zit de oeroude kennis verborgen die we nodig hebben om gebruik te kunnen maken van dit aangeboren vermogen. Kundalini, het ‘goddelijk licht’, schijnt in ons allemaal en wijst ons de weg in donkere tijden en schenkt ons mooie en liefdevolle momenten. Maar blijf ervan bewust dat het de ‘inspiratiebron’ betreft, die zo mogelijk het verschil kan maken tussen een gewoon leven en een meer ‘verheven’ leven. Een meer verheven leven waar men dan op een ‘innerlijk’ niveau voor gekozen heeft om deze weg te gaan.

De persoonlijke Kundalini ervaring.

De ‘ontwaakte’ Kundalini energie beïnvloedt elk mens weer op een andere manier. Het kan ‘ontwaken’ als gevolg van een jarenlange spirituele ontwikkeling, maar kan ook spontaan gebeuren zonder een duidelijke aanleiding. Het kan midden in de nacht gebeuren, maar ook na een ‘healing of tijdens een therapiesessie’. Soms kunnen de tekenen subtiel en bijna niet waarneembaar zijn, maar de energie kan zelfs ook nog volop actief zijn, als men denkt dat die lang na ‘ontwaking’ allang weer tot rust gekomen is. De samenstelling en hevigheid van de symptomen verschilt per persoon, maar er kunnen enkele algemene kenmerken worden onderscheiden. Jarenlang onderzoek, waaronder ook wetenschappelijk, door therapeuten, reiki masters en overige professionals, die ieder voor zich allemaal deskundig waren op het gebied van Kundalini, heeft uiteindelijk de volgende lijst van ‘krachtige’ Kundalini-activiteiten opgeleverd:

1          Energetische tintelingen of zachte prikkelingen, jeuk, steken in lichaam of het hoofd, een soort ‘kriebelend’ gevoel door het hele lichaam;

2          Warmte of kou, brandend gevoel, hittesensaties in huid of lichaam;

3          Energiestromen tussen de nadi’s en de chakra’s;

4          Spiertrekkingen;

5          Elektrische spanning of energie in het lichaam en van mogelijke invloed op diverse elektrische apparaten. Ook voorwerpen die spontaan omvallen of bewegen;

6          Veranderingen in het eet- en slaappatroon;

7          Hyperactiviteit of extreme vermoeid- of lusteloosheid;

8          Vermindering of juist een toename aan seksuele behoefte’

9          Hartkloppingen of pijn op de borst;

10        Pijnlijke of gevoelloze ledematen;

11        Emotionele uitbarstingen, snelle stemmingswisselingen;

12        Het innerlijk waarnemen van geluiden of muziek. Ook oorsuizingen;

13        Verwardheid of concentratieproblemen;

14        Veranderingen in het bewustzijn, altruïstische gevoelens en mystieke ervaringen. Zoals uitredingen, buitenzintuigelijke waarneming, herinneringen aan een vorig leven, helderziendheid;

15        Channeling, verhoogde lichaamsgevoeligheid, helende krachten en contact met ‘geesten of spirituele gidsen’;

16        Toegenomen creativiteit. Bewustwording van talenten of interesses;

17        Toegenomen spiritueel inzicht;

18        Drukkend gevoel in het zesde chakra, sommigen beschrijven dat als een strakke (energetische) band om het hoofd, anderen als een innerlijke druk;

19        Het waarnemen van witte lichtflitsen;

20        Plotselinge energie-uitbarstingen;

21        Plotselinge behoefte aan yoga-oefeningen of iets van die strekking;

22        Overweldigend gevoel van Liefde en verlangen naar een partner, of indien al aanwezig, naar meer ‘Liefde en Harmonie’ met de aanwezige partner;

23        Pijn in de rug of elders , waarbij het lijkt of Kundalini blijft steken;

24        Vibraties, meestal binnen de oren;

25        Spontane gevoelens van ‘Gelukzaligheid en het bewustzijn van het Goddelijke’

26        Vervuld raken van de ‘Heilige Geest’, zoals bij Jezus discipelen. Plotseling te gaan spreken in ‘tongen’, of de ontwikkeling van helende gaven, of goddelijke waarnemingen, openbaringen, visioenen en het spreken van Gods Woord;

27        Soms arm- en beenbewegingen als van een baby;

De bovenstaande lijst vertegenwoordigt zoals gezegd een opsomming van algemene kenmerken, wat dus beslist niet wil zeggen dat men in totaal al deze kenmerken moet hebben gehad bij een uitbarsting of ‘ontwaking’ van Kundalini-energie. Dit dient dus persoonlijk beoordeeld te worden, waarbij naar eigen inzicht, toch wel een aantal belangrijke of zeer opmerkelijke kenmerken in het proces aanwezig moeten zijn geweest. Het gaat er in essentie om dat men zich herkent in het ‘transformatieproces’, dat doormiddel van Kundalini ‘ontwaking’ in gang wordt gezet. Heeft men heel of gedeeltelijk te maken gehad met het op gang komen van Kundalini energie, dan zou men zichzelf globaal moeten kunnen herkennen in bepaalde punten die in de lijst naar voren zijn gebracht. Aangezien het pad van Kundalini door de chakra’s heen loopt, kunnen met de diverse chakra’s geassocieerde problemen tevens ook een signaal van Kundalini-activiteit zijn, evenals de plotselinge manifestatie van chakra gerelateerde gaven. Zodat het optreden van verschijnselen die gekoppeld kunnen worden aan opeenvolgende chakra’s, zoals ‘angst en emotionele problemen’, gekoppeld kunnen worden aan respectievelijk het eerste en tweede chakra, dit aanwijzingen zijn dat de Kundalini energie in beweging is.      

Kundalini of niet?

Hoe onderscheiden Kundalini-symptomen zich van andere problemen? Het antwoord op die vraag luidt dat Kundalini uiteindelijk iemands ‘Ware Zelf’ naar boven haalt, waardoor er een einde komt aan de spirituele crisis waarin iemand kennelijk terecht gekomen is. Als dat gebeurd zal men merken dat men groeit en dat men actiever, evenwichtiger en rustiger wordt. Men zal de behoefte gaan voelen om aandacht te besteden aan andere dingen, dan alleen maar de persoonlijke problemen of emotionele zaken waar men mee te maken heeft. Men krijgt niet alleen maar oog voor het eigen welzijn, maar ook voor dat van anderen. Het wordt duidelijk dat een en ander is voorbestemd om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Dat men op dat moment er is om te ‘dienen, om lief te hebben en om meer liefde op te wekken’. Met andere woorden: ‘De beste aanwijzing om te bepalen of men een inzinking of een doorbraak meemaakt, is het uiteindelijke resultaat ervan’. Anders gezegd ‘elke moeilijkheid of tegenslag schept ook altijd weer een nieuwe kans’. De meeste deskundigen op het gebied van Kundalini zijn van mening, dat het ‘ontwaken’ van Kundalini geen ‘pathologische’ oorzaak heeft, maar een teken is van persoonlijke groei. Een persoonlijke groei die om velerlei reden op dat moment kennelijk in gang moet worden gezet. Maar niettemin belangrijk kan zijn om indien noodzakelijk deskundige hulp in te schakelen, zodat ‘aantoonbare’ aandoeningen van medische aard of anderszins uitgesloten kunnen worden. Er zijn namelijk allerlei verschijnselen die op Kundalini-activiteit kunnen wijzen, maar ook een psychische of emotionele oorzaak kunnen hebben. Het is dus belangrijk om eerst samen met een arts alle mogelijkheden te onderzoeken, voordat men zelf tot de conclusie komt dat wat men overkomt een Kundalini ‘ontwaken’ is geweest.         

 

Literatuur: ‘Kundalini, voor een energiek leven vol vuur’. Auteur: Cyndi Dale.